Dum Aloo

  • Geplaatst op
  • Door Geenaardappels.nl
  • 0
Dum Aloo

Ingrediënten:
 
  • 250 gr kleine aardappelen (vastkokend)
  • olie om in te bakken en om mee te koken 
  • 1 grote ui, gesneden
  • 6-8 knoflooktenen
  • 2 eetlepels gember
  • 6 zwarte peperkorrels
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel rode chillie poeder
  • 1 theelepel garam masala
  • water
  • 4 tomaten, gepureerd
  • 4 eetlepels yoghurt
  • vers gesneden koriander
  • zout naar smaak 

Bereiding:
 
  1. Laat de geschilde aardappelen even weken in koud water met wat zout.
     
  2. Verhit een pan of wok op gemiddeld vuur. Doe de olie in de pan en bak de aardappeltjes tot ze mooi goudbruin van kleur zijn. Zet ze dan apart.
     
  3. Verhit olie in een andere pan en voeg alle specerijen toe; knoflook, gember, peperkorrels, korianderpoeder, komijnpoeder, kurkuma, rode chilliepoeder en de garam masala. Bak het geheel even kort aan en doe er een klein beetje water bij zodat het niet aanbakt. Laat het 1-2 minuten pruttelen en haal dan de pan van het vuur zodat het kan afkoelen. Daarna pureer je dit mengsel in de blender tot een pasta.
     
  4. Doe de pasta terug in de pan en laat het op gemiddeld vuur 5-10 minuten pruttelen. Voeg vervolgens de gepureerde tomaten toe. Doe het deksel op de pan en laat het 10 minuten sudderen.
     
  5. Voeg de yoghurt toe en roer het geheel goed door. Daarna voeg je zout naar smaak toe en vervolgens doe je de gebakken aardappeltjes in de saus. Roer het goed zodat alle aardappeltjes met saus zijn bedekt. Voeg een beetje water toe en laat het 5-10 minuten zachtjes doorkoken zodat er een mooie dikke saus ontstaat en de aardappeltjes goed gaar zijn.
     
  6. Garneren met verse koriander.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »