Indian Dhal Curry

  • Geplaatst op
  • Door Geenaardappels.nl
  • 0
Indian Dhal Curry

Mijn favoriet! Een heerlijke Indiase curry van linzen. Je kunt hiervoor gele of rode linzen gebruiken, beide keren is de curry zeer smakelijk! Makkelijk en snel te bereiden en om je vingers bij af te likken.


Indian dhal curry
Ingrediënten:


linzen, 250 gram
* 1 theelepel zout
* 3/4 theelepel kurkuma
* 1 theelepel chilipoeder
* 1 ui, gesneden
* 1 theelepel geraspte knoflook
* 1 theelepel geraspte gember
* 1 tomaat, gesneden
* 2 theelepels garam masala



Bereiding: 

 
1. Kook de linzen in water met 1 theelepel zout, 3/4 theelepel kurkuma en 1 theelepel chilipoeder.

2. Bak in een andere pan de ui samen met de knoflook en de gember. Wanneer de ui wat zacht wordt doe je de tomaat erbij. Bak het geheel tot de tomaat zacht is.

3. Doe de gekookte linzen erbij samen met 2 theelepels garam masala en eventueel nog wat zout naar smaak en je curry is klaar.

Smullen maar!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »