Breng je kipgerecht naar een hoger niveau
Breng je kipgerecht naar een hoger niveau met dit heerlijke tandoori mengsel; glutenvrij en paleo! Heerlijke smaakvolle kip klaar in 20 minuten!
Voor de kip
- 1 kilo kipfilet, vet verwijderd en in kleine porties gesneden
- 4 koppen kippenbouillon
- 1/2 ui, fijngesneden
- 2 knoflooktenen, gesneden
- Snufje zeezout
- 1/2 kop volvette kokosmelk (kan worden vervangen door Griekse yoghurt)
- 1 theelepel zeezout
- 1 theelepel gerookte paprika
- 1 theelepel cayenne peper (optioneel maar zeer aangeraden)
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel zwarte peper
- Mix alle kruiden in een grote schaal en voeg de kokosmelk (of Griekse yoghurt) toe, mix het geheel goed. Je kunt de hoeveelheid kruiden naar smaak veranderen (voor een echt pittige saus gebruik je extra cayennepeper en gerookte paprika).
- Vul een grote pan met de kippenbouillon en voeg de knoflook, ui en zout toe. Breng het geheel aan de kook.
- Wanneer het water kookt de kipfilet toevoegen en na 2 minuten koken het vuur op laag zetten. Laat het 12-15 minuten sudderen tot de kip gaar is en niet langer roze van kleur. Verwijder van het vuur en laat de kip uitlekken en afkoelen.
- Wanneer de kip is afgekoeld kan deze terug in de pan en met gebruik van 2 vorken uit elkaar worden getrokken, voeg vervolgens de tandoori saus toe. Heet serveren!
Reacties
Wees de eerste om te reageren...