Valentijn Lovedinner!

  • Geplaatst op
  • Door Geenaardappels.nl
  • 0
Valentijn Lovedinner!

Verwennen en verrassen, dat doen we graag op Valentijn! En omdat ze altijd zeggen dat de liefde door de maag gaat is dit natuurlijk de ideale gelegenheid om de keuken in te duiken en een culinair hoogstandje op tafel te zetten voor je grote liefde. Of je nu wel of niet de sterren van de hemel kunt koken, met deze instructies zet jij een tongstrelend gerecht op tafel waar menig chefkok nog een puntje aan kan zuigen. Creeër een romantisch sfeertje en geniet samen met je geliefde van je eigen gemaakte love dinner!

We hebben een combinatie van 3 gerechten die perfect bij elkaar passen; een heerlijke rundvleescurry met naanbrood en linzen. Je kunt deze curry's uiteraard ook serveren met rijst in plaats van naanbrood. Naanbrood kun je natuurlijk kant en klaar in de winkel kopen maar zelf gemaakt is toch echt vele malen beter. Laat je niet afschrikken door lappen tekst, het bereiden van deze gerechten is vrij simpel en het resultaat is heerlijk! 

Laten we beginnen met de curry die eigenlijk even een poosje op het vuur moet sudderen zodat het vlees lekker mals wordt en het in je keuken heerlijk gaat ruiken.

Rundvleescurry
Ingrediënten:

* olie
* 2 uien
* 2 tomaten
* 3 eetlepels vers geraspte knoflook/gember 
* 1/2 eetlepel chilipoeder
* 1 theelepel kurkuma
* 1 eetlepel korianderpoeder
* 2-3 eetlepels gemalen zwarte peper
* zout
* stukje kaneel
* 2 laurierbladeren


Bereiding:

1. Doe 2 eetlepels olie in de pan en voeg de grof gesneden uien toe, deze bak je even kort aan en         vervolgens doe je de 2 grof gesneden tomaten erbij. Bak het geheel ongeveer 5 minuten op middelvuvur.
Haal de ui en de tomaat uit de pan en laat dit even afkoelen. Mix daarna de ui en tomaat in een keukenmachine tot een pasta.

2. Doe opnieuw olie in de pan en bak de pasta/mix 2-3 minuten. Voeg vervolgens de 3 eetlepels vers geraspte knoflook/gember toe.

3. Doe het vlees erbij en bak dit 5-8 minuten. Daarna voeg je de kruiden toe; 1/2 eetlepel chilipoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 eetlepel korianderpoeder en 2-3 eetlepels (naar smaak) gemalen zwarte peper. Vervolgens doe je er water bij, het vlees moet geheel onder water staan. Ook voeg je zout naar smaak toe. Laat dit even een aantal minuten koken.

4. Als laatste doe je een stukje kaneel en de 2 laurierbladeren in de curry. Doe het deksel op de pan en laat het lekker sudderen. Hoe langer het opstaat hoe malser het vlees wordt. Wanneer de saus wat is ingedikt is je curry klaar! 

Hier vind je het recept van zelfgemaakt naanbrood!

Hier vind je het recept met de linzen!

 

 




Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »