Indiase Raita: Een Frisse Yoghurtsaus - Geenaardappels.nl

Indiase Raita: Een Frisse Yoghurtsaus

Indiase Raita: Een Frisse Yoghurtsaus

Een heerlijke frisse tegenhanger voor pittige Indiase gerechten.

Indiase Raita: Een Frisse Yoghurtsaus

Heb je een heerlijk en pittig Indiaas gerecht bereid? Dan is een Indiase Raita onmisbaar als een frisse en zurige tegenhanger. Het heeft de eigenschap om de pittigheid af te blussen. Gebruik onderstaand recept om een heerlijke raita te maken en jouw Indiase maaltijd compleet te maken.

Daarnaast is de raita ook heerlijk op bijvoorbeeld een broodje shoarma.

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
Aantal personen: 4-5 personen
Type gerecht: bijgerecht

Ingrediënten:

  • 2 theelepels olie
  • 1/2 theelepel geraspte gember
  • 1 1/2 theelepel komijn
  • 2 tomaten, gesneden en zonder zaden
  • 1 komkommer, geschild en gesneden
  • 2 kleine rode uien, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 1/2 kop (circa 250 ml) yoghurt
  • zout naar smaak

Bereiding:

  1. Snij de tomaten klein en de komkommer in plakjes.
  2. Snij de uien en knoflook fijn.
  3. Doe de olie in een pan en bak kort de gember en de komijn.
  4. Laat dit vervolgens afkoelen.
  5. Doe de overige ingrediënten (tomaten, komkommer, rode uien, knoflook, yoghurt en zout) in een kom en roer het geheel goed door elkaar.
  6. Voeg vervolgens het komijn-gember mengsel toe en meng dit goed.
  7. De salade voor gebruik even een uur laten afkoelen zodat de smaak goed kan intrekken.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-