Een heerlijke frisse tegenhanger voor pittige Indiase gerechten.
Indiase Raita: Een Frisse Yoghurtsaus
Heb je een heerlijk en pittig Indiaas gerecht bereid? Dan is een Indiase Raita onmisbaar als een frisse en zurige tegenhanger. Het heeft de eigenschap om de pittigheid af te blussen. Gebruik onderstaand recept om een heerlijke raita te maken en jouw Indiase maaltijd compleet te maken.
Daarnaast is de raita ook heerlijk op bijvoorbeeld een broodje shoarma.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
Aantal personen: 4-5 personen
Type gerecht: bijgerecht
Ingrediënten:
- 2 theelepels olie
- 1/2 theelepel geraspte gember
- 1 1/2 theelepel komijn
- 2 tomaten, gesneden en zonder zaden
- 1 komkommer, geschild en gesneden
- 2 kleine rode uien, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 1/2 kop (circa 250 ml) yoghurt
- zout naar smaak
Bereiding:
- Snij de tomaten klein en de komkommer in plakjes.
- Snij de uien en knoflook fijn.
- Doe de olie in een pan en bak kort de gember en de komijn.
- Laat dit vervolgens afkoelen.
- Doe de overige ingrediënten (tomaten, komkommer, rode uien, knoflook, yoghurt en zout) in een kom en roer het geheel goed door elkaar.
- Voeg vervolgens het komijn-gember mengsel toe en meng dit goed.
- De salade voor gebruik even een uur laten afkoelen zodat de smaak goed kan intrekken.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...