Kwaliteit verzekerd
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 50
€2,29
In winkelwagen

Chakra Italian Millet (Gierst) Thinai, 500 gr

Chakra Italian Millet (Gierst) Thinai, 500 gr
Chakra Italian Millet (Gierst) Thinai, 500 gr
€2,29 Incl. btw
Op voorraad (4)

Gierstkorrels zijn klein en rond. Gierst wordt meestal gekookt, maar ook geroosterd is het lekker. In het laatste geval verkrijg je een nootachtige smaak. Het heeft een krachtig aroma en is een goed alternatief voor andere graansoorten. Bovendien is giers Lees meer..

  • Kwaliteit verzekerd

    premium producten
  • Veilig betalen

    met SSL certificaat
  • Snelle levering

    voor 15.00 besteld morgen in huis
  • Gratis verzending

    vanaf € 50,-

Italian Millet (gierst) Thinai


Italian Millet (gierst) Thinai 100% natuurlijk zonder toevoegingen
Italian Millet (gierst) Thinai 100% plantaardig
Italian Millet (gierst) Thinai Glutenvrij

Italian Millet Thinai gierst is het kleine, gele of witte korreltje (de kleur van de vliesjes kan variëren van wit, rood, geel, bruin tot zwart) van een graansoort die duizenden jaren geleden al door mensen werd gegeten. In Nederland is dat meestal pluimgierst, kortweg gierst genoemd, maar er zijn op de wereld nog minstens 6 andere soorten gierst.

Italian Millet Thinai gierst is rijk aan koolhydraten, rijk aan vezels en mineralen zoals koper, eiwitten en ijzer. Het helpt om ons lichaam sterk en immuun te houden. Het helpt ook om de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte onder controle te houden. Italian Millet Thinai gierst is glutenvrij.

Het regulariseert de bloedsuikerspiegel. Het dagelijks consumeren van de gierst vermindert maagproblemen omdat het licht verteerbaar is. Het is een gezond alternatief voor rijst.

Gierst is grofweg in te delen in 2 soorten:

Kleine millets: deze hebben een onverteerbaar vliesje en moeten dus altijd gepeld worden.

  • Foxtail millet (en), trosgierst of vogelgierst (nl), Setaria italica (L), thinai / korralu / navane / kang / rala (India)
  • Kodo millet (en), kodogierst (nl), Paspalum scrobiculatum (L), varagu / kodra / arikelu / harka (India)
  • Little millet (en), kutkigierst (nl), Panicum sumatrense (L), samai / kutki / saamai / samalu / sama / chama (India)
  • Barnyard millet / cockspur / Japanese millet (en), Japanse gierst / Europese hanenpoot (nl), Echinochloa crus-galli (L), kudiraivali / kuthiraivali / jhangora / odalu / oodalu / kodisama, bhagar, varai (India)

Grote millets: deze hebben geen hard, onverteerbaar vliesje en kun je ook ongepeld (volkoren) eten.

  • Proso millet / common millet / broom corn millet / hog millet / white millet (en), pluimgierst / gele gierst / goudgierst of in Nederland kortweg “gierst” genoemd, Panicum miliaceum (L)
  • Pearl millet (en), parelgierst (nl), Pennisetum glaucum (L), bajra / bajri / sajje / kambu / cambu / sajjalu (India)
  • Finger millet (en), vingergierst (nl), Eleusine coracana (L), ragi / kelvaragu / nachani / mandwa (India)


Ingrediënten

Gierst.

Voedingswaarde per 100 gr

Calorieën/energiewaarde: 1469,6 kJ/351 kcal
Vet: 4,3 gr
Waarvan verzadigd: 1 gr
Koolhydraten: 60,9 gr
Waarvan suikers: 0 gr
Vezels: 8 gr
Proteïne: 12,3 gr
Zout: 0 gr
Natrium: 10 mgr

Verpakking

500 gr.

Allergeneninfo

Dit product is verpakt in een omgeving waar ook pinda's, noten, sesamzaden, soja, melk en tarwe worden verwerkt.

Bewaaradvies

In een koele, donkere en droge plaats bewaren. Breng de inhoud na openen over in een luchtdichte container.


Gebruik

Makkelijk gezegd gebruik je gierst zoals je ook rijst gebruikt. Je kunt gierst dus gewoon koken, stomen, risotto of pilav mee maken, (half) vermalen tot meel om mee te bakken (vaak in combinatie met andere meelsoorten) of (griesmeel)pap of andere desserts mee te maken. Gierst wordt ook wel geweekt om pas daarna te vermalen tot slurry om pannenkoeken mee te bakken. Je kunt gierst ook poffen tot een soort kleine popcorn of gebruiken als couscous of bulgur. In India wordt gierst vaak in de snelkookpan bereid, niet zozeer om tijd te winnen, maar voor een extra fluffy resultaat. Maak de korrels na koken los, een beetje zoals bij couscous, om te voorkomen dat ze samenklonteren. De verschillende soorten gierst smaken ongeveer hetzelfde (een beetje granig en een tikje bitter) en zijn allemaal op dezelfde manier te bereiden.

 

 
Italian Millet (Gierst) Thinai, 500 gr

Nog niet gewaardeerd

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Uw review toevoegen

Nog niet gewaardeerd

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Uw review toevoegen

Gerelateerde producten

Glutenvrij

Chakra Kambu Pearl Millet (parelgierst), 500 gr

Gierst bevat meer eiwitten en ijzer dan welke andere graanso..
€2,29
Glutenvrij

Chakra Cholam Great Millet (gierst), 500 gr

Cholam Great Millet ( Sorghum ) gierst reguleert de bloedsui..
€2,29

Native Food Multi Millet Dosa Mix - 250 gr (Ada Dosa)

Multi Millet Dosa mix made from fine blend of millet grains(..
€2,69

Native Food Barnyard millet Dosa Mix - 250 gr (Kuthiraivali)

Barnyard millet known as kuthiravali in Tamil,Oodalu in Kann..
€2,69
Glutenvrij

Chakra Varagu Kodo Millet (Gierst), 500 gr

Gierst bevat meer eiwitten en ijzer dan eender welke andere ..
€2,29
Glutenvrij

Chakra Samai Little Millet (Gierst), 500 gr

Gierst is een uitstekende bron van verschillende voedingssto..
€2,29
Glutenvrij

Chakra Ragi (Vingergierst), 500 gr

Ragi, ook wel finger millet (vingergierst), staat bekend om ..
€1,59
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Kwaliteit verzekerd
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 50