Kwaliteit verzekerd
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 50
€2,29
In winkelwagen

Chakra Varagu Kodo Millet (Gierst), 500 gr

Chakra Varagu Kodo Millet (Gierst), 500 gr
Chakra Varagu Kodo Millet (Gierst), 500 gr
€2,29 Incl. btw
Niet op voorraad

Gierst bevat meer eiwitten en ijzer dan eender welke andere graansoort. Gierst bevat veel magnesium en vitamine B en is gunstig voor het cholesterolgehalte. In Afrika en Azië behoort gierst tot één van de belangrijkste voedingsmiddelen. Gierstkorrels zijn Lees meer..

  • Kwaliteit verzekerd

    premium producten
  • Veilig betalen

    met SSL certificaat
  • Snelle levering

    voor 15.00 besteld morgen in huis
  • Gratis verzending

    vanaf € 50,-

Varagu Kodo Millet (gierst)


Varagu Kodo Millet (gierst) 100% natuurlijk zonder toevoegingen
Varagu Kodo Millet (gierst) 100% plantaardig
Varagu Kodo Millet (gierst) Glutenvrij

Varagu Kodo Millet gierst lijkt sterk op rijst. Varagu Kodo Millet gierst bevat een grote hoeveelheid polyfenolen die als antioxidant werken. Het heeft een hoog eiwitgehalte, een laag vetgehalte en een zeer hoog vezelgehalte. Varagu Kodo gierst is zeer licht verteerbaar, bevat veel lecithine en is uitstekend geschikt voor het versterken van het zenuwstelsel. Het is rijk aan B-vitamines, vooral niacine, B6 en foliumzuur, evenals de mineralen zoals calcium, ijzer, kalium, magnesium en zink.

Varagu Kodo millet gierst bevat geen gluten en is goed voor mensen die glutenintolerant zijn. Regelmatige consumptie van de gierst is zeer gunstig voor postmenopauzale vrouwen die lijden aan tekenen van hart- en vaatziekten, zoals hoge bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte. Varagu Kodo Millet gierst is rijk aan fytochemicaliën, wat helpt bij het verminderen van kankerrisico's.

Gierst is grofweg in te delen in 2 soorten:

Kleine millets: deze hebben een onverteerbaar vliesje en moeten dus altijd gepeld worden.

  • Foxtail millet (en), trosgierst of vogelgierst (nl), Setaria italica (L), thinai / korralu / navane / kang / rala (India)
  • Kodo millet (en), kodogierst (nl), Paspalum scrobiculatum (L), varagu / kodra / arikelu / harka (India)
  • Little millet (en), kutkigierst (nl), Panicum sumatrense (L), samai / kutki / saamai / samalu / sama / chama (India)
  • Barnyard millet / cockspur / Japanese millet (en), Japanse gierst / Europese hanenpoot (nl), Echinochloa crus-galli (L), kudiraivali / kuthiraivali / jhangora / odalu / oodalu / kodisama, bhagar, varai (India)

Grote millets: deze hebben geen hard, onverteerbaar vliesje en kun je ook ongepeld (volkoren) eten.

  • Proso millet / common millet / broom corn millet / hog millet / white millet (en), pluimgierst / gele gierst / goudgierst of in Nederland kortweg “gierst” genoemd, Panicum miliaceum (L)
  • Pearl millet (en), parelgierst (nl), Pennisetum glaucum (L), bajra / bajri / sajje / kambu / cambu / sajjalu (India)
  • Finger millet (en), vingergierst (nl), Eleusine coracana (L), ragi / kelvaragu / nachani / mandwa (India)


Ingrediënten

Gierst.

Voedingswaarde per 100 gr

Calorieën/energiewaarde: 1478 kJ/353 kcal
Vet: 1,4 gr
Waarvan verzadigd: 1 gr
Koolhydraten: 65,9 gr
Waarvan suikers: 0 gr
Vezels: 9 gr
Proteïne: 8,3 gr
Zout: 0 gr
Natrium: 10 mgr

Verpakking

500 gr.

Allergeneninfo

Dit product is verpakt in een omgeving waar ook pinda's, noten, sesamzaden, soja, melk en tarwe worden verwerkt.

Bewaaradvies

In een koele, donkere en droge plaats bewaren. Breng de inhoud na openen over in een luchtdichte container.


Gebruik

Makkelijk gezegd gebruik je gierst zoals je ook rijst gebruikt. Je kunt gierst dus gewoon koken, stomen, risotto of pilav mee maken, (half) vermalen tot meel om mee te bakken (vaak in combinatie met andere meelsoorten) of (griesmeel)pap of andere desserts mee te maken. Gierst wordt ook wel geweekt om pas daarna te vermalen tot slurry om pannenkoeken mee te bakken. Je kunt gierst ook poffen tot een soort kleine popcorn of gebruiken als couscous of bulgur. In India wordt gierst vaak in de snelkookpan bereid, niet zozeer om tijd te winnen, maar voor een extra fluffy resultaat. Maak de korrels na koken los, een beetje zoals bij couscous, om te voorkomen dat ze samenklonteren. De verschillende soorten gierst smaken ongeveer hetzelfde (een beetje granig en een tikje bitter) en zijn allemaal op dezelfde manier te bereiden.

 

 

Varagu Kodo Millet (Gierst), 500 gr

Nog niet gewaardeerd

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Uw review toevoegen

Nog niet gewaardeerd

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Uw review toevoegen

Gerelateerde producten

Chakra Lapsi Coarse (gebroken tarwe), 500 gr

Lapsi Coarse (gebroken tarwe) is een populaire zoete delicat..
€1,99
Glutenvrij

Chakra Kambu Pearl Millet (parelgierst), 500 gr

Gierst bevat meer eiwitten en ijzer dan welke andere graanso..
€2,29
Glutenvrij

Chakra Cholam Great Millet (gierst), 500 gr

Cholam Great Millet ( Sorghum ) gierst reguleert de bloedsui..
€2,29

Chakra Mais Rava, 500 gr

Mais Rava wordt in India gebruikt in zoete en in hartige be..
€2,19
Glutenvrij

Chakra Italian Millet (Gierst) Thinai, 500 gr

Gierstkorrels zijn klein en rond. Gierst wordt meestal gekoo..
€2,29
Glutenvrij

Chakra Samai Little Millet (Gierst), 500 gr

Gierst is een uitstekende bron van verschillende voedingssto..
€2,29
Glutenvrij

Chakra Ragi (Vingergierst), 500 gr

Ragi, ook wel finger millet (vingergierst), staat bekend om ..
€1,59
Glutenvrij

Chakra Kuthiraivali Barnyard Millet (Gierst), 500 gr

Kuthiraivali Millet (gierst) is glutenvrij, het heeft een li..
€2,29
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Kwaliteit verzekerd
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 50