Kwaliteit verzekerd
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 50
€2,29
In winkelwagen

Chakra Kodo Millet (Gierst) Varagu, 500 gr

Chakra Kodo Millet (Gierst) Varagu, 500 gr
Chakra Kodo Millet (Gierst) Varagu, 500 gr
€2,29 Incl. btw
Op voorraad (10)

Gierst bevat meer eiwitten en ijzer dan eender welke andere graansoort. Gierst bevat veel magnesium en vitamine B en is gunstig voor het cholesterolgehalte. In Afrika en Azië behoort gierst tot één van de belangrijkste voedingsmiddelen. Gierstkorrels zijn Lees meer..

  • Kwaliteit verzekerd

    premium producten
  • Veilig betalen

    met SSL certificaat
  • Snelle levering

    voor 15.00 besteld morgen in huis
  • Gratis verzending

    vanaf € 50,-

Kodo Millet closely resembles rice. Kodo millet contains a high amount of polyphenols which acts as an antioxidant. It has a high protein content, low fat and very high fiber content. Kodo millet is very easy to digest, it contains a high amount of lecithin and is excellent for strengthening the nervous system. Kodo millet is rich in B vitamins, especially niacin, B6 and folic acid, as well as the minerals such as calcium, iron, potassium, magnesium, and zinc.

Kodo millet contains no gluten and is good for people who are gluten intolerant. Regular consumption on of Kodo millet is very beneficial for postmenopausal women suffering from signs of cardiovascular disease, like high blood pressure and high cholesterol levels. Kodo Millet is rich in phytochemicals which helps in the reduction of cancer risks.

Wat is het?
Gierst is het kleine, gele of witte korreltje (de kleur van de vliesjes kan variëren van wit, rood, geel, bruin tot zwart) van een graansoort die duizenden jaren geleden al door mensen werd gegeten. In Nederland is dat meestal pluimgierst, kortweg gierst genoemd, maar er zijn op de wereld nog minstens 6 andere soorten gierst! Grofweg in te delen in twee soorten:

Minor millets / husked grains 
=> hebben een onverteerbaar vliesje, moet dus altijd gepeld worden
* Foxtail millet (en), trosgierst of vogelgierst (nl), Setaria italica (L), thinai / korralu / navane / kang / rala (India).
* Kodo millet (en), kodogierst (nl), Paspalum scrobiculatum (L), varagu / kodra / arikelu / harka (India).
* Little millet (en), kutkigierst (nl), Panicum sumatrense (L), samai / kutki / saamai / samalu / sama / chama (India).
* Barnyard millet / cockspur / Japanese millet (en), Japanse gierst / Europese hanenpoot (nl), Echinochloa crus-galli (L), kudiraivali / kuthiraivali / jhangora / odalu / oodalu / kodisama, bhagar, varai (India).

Major millets / naked grains
=> hebben geen hard, onverteerbaar vliesje, kun je ook ongepeld (volkoren) eten
* Proso millet / common millet / broom corn millet / hog millet / white millet (en), pluimgierst / gele gierst / goudgierst of in Nederland kortweg “gierst” genoemd, Panicum miliaceum (L).
* Pearl millet (en), parelgierst (nl), Pennisetum glaucum (L), bajra / bajri / sajje / kambu / cambu / sajjalu (India).
* Finger millet (en), vingergierst (nl), Eleusine coracana (L), ragi / kelvaragu / nachani / mandwa (India).

Hoe te gebruiken?
Makkelijk gezegd gebruik je gierst zoals je ook rijst gebruikt. Je kunt gierst dus gewoon koken, stomen, risotto of pilav mee maken, (half) vermalen tot meel om mee te bakken (vaak in combinatie met andere meelsoorten) of (griesmeel)pap of andere desserts mee te maken. Gierst wordt ook wel geweekt om pas daarna te vermalen tot slurry om pannenkoeken mee te bakken. Je kunt gierst ook poffen tot een soort kleine popcorn of gebruiken als couscous of bulgur. In India wordt gierst vaak in de snelkookpan bereid, niet zozeer om tijd te winnen, maar voor een extra fluffy resultaat. Maak de korrels na koken los, een beetje zoals bij couscous, om te voorkomen dat ze samenklonteren. De verschillende soorten gierst smaken ongeveer hetzelfde (een beetje granig en een tikje bitter) en zijn allemaal op dezelfde manier te bereiden. Gierst is in een afgesloten pot nog lang te bewaren.

Nog niet gewaardeerd

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Uw review toevoegen

Gerelateerde producten

Chakra Italian Millet (Gierst) Thinai, 500 gr

Gierst bevat meer eiwitten en ijzer dan eender welke andere ..
€2,29

Chakra Little Millet (Gierst) Saamai, 500 gr

Gierst bevat meer eiwitten en ijzer dan eender welke andere ..
€2,29

Chakra Ragi (Vingergierst), 500 gr

Ragi, ook wel finger millet (vingergierst), staat bekend om ..
€1,59

Chakra Barnyard millet ( Gierst ) kuthiraivali 500gr

Millet (gierst) is glutenvrij, het heeft een lichtzoete smaa..
€2,29

Chakra Sugar Coated Fennel, 100 gr

Deze met suiker gecoate venkelzaden kunnen worden gebruikt a..
€0,98

Chakra Roasted Pattani Gram, 200 gr

Een mild pittige snack van geroosterde kikkererwten

Glute..
€1,69

Chakra Gedroogde Curry bladeren, 20 gr

Eén van die geheime ingrediënten uit India zijn de currybl..
€1,99

Chakra Samba Rava, 500 gr

Deze grove bloem is gemaakt van rijst. Het wordt meestal geb..
€2,85
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Kwaliteit verzekerd
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 50