Kwaliteit verzekerd
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 50
€0,99
In winkelwagen

Aachi Masala Hyderabadi Dum Biryani Masala (rijst kruiden)

Aachi Masala Hyderabadi Dum Biryani Masala (rijst kruiden)
€0,99 Incl. btw
Op voorraad (24)

Hyderabadi Dum Biryani is een aromatisch, verrukkelijk en authentiek Indiaas rijstgerecht, gemaakt volgens de gelaagde "dum"-methode. Hyderabadi biryani kan zowel met groenten als met vlees worden gemaakt en is dus ook als vegetarisch gerecht mogelijk. Lees meer..

  • Kwaliteit verzekerd

    premium producten
  • Veilig betalen

    met SSL certificaat
  • Snelle levering

    voor 15.00 besteld morgen in huis
  • Gratis verzending

    vanaf € 50,-

Hyderabadi Dum Biryani Masala


Hyderabadi Dum Biryani Masala (rijst kruiden) 100% natuurlijk zonder toevoegingen
Hyderabadi Dum Biryani Masala (rijst kruiden) Snel en eenvoudig te bereiden
Hyderabadi Dum Biryani Masala (rijst kruiden) Gezond en laag in calorieën
Hyderabadi Dum Biryani Masala (rijst kruiden) Geschikt voor vegetarisch eten

Hyderabadi Dum Biryani is een aromatisch, verrukkelijk en authentiek Indiaas rijstgerecht, gemaakt volgens de gelaagde "dum"-methode. Hyderabadi biryani kan zowel met groenten als met vlees worden gemaakt. Deze Aachi Hyderabadi Dum Biryani masala is ook geschikt voor vegetariërs.

Maak nu jou eigen Indiase Hyderabadi Dum Biryani rijstschotel met deze kant en klare kruidenmix.

Ingrediënten Hyderabadi Dum Biryani Masala

Rode chilipoeder, koriander, knoflook, zout, gember, venkel, komijn, zwarte peper, kardemom, kaneel, kruidnagel, steranijs, laurier.

Voedingswaarde per 100 gr

Calorieën/energiewaarde: 1406,17 kJ/336,08 kcal
Vet: 10,17 gr
Waarvan verzadigd: 1,69 gr
Koolhydraten: 50,15 gr
Waarvan suikers: 2,46 gr
Proteïne: 10,98 gr
Zout: 8 gr

Verpakking

45 gr.

Uitleg ingrediënten

Gember: heeft een intense scherpe smaak. Toepasbaar in bijvoorbeeld nagerechten, brood of koekjes. In India wordt het veel gebruikt bij vis.
Knoflook: heeft kenmerkende smaak en kan worden gebruikt in tal van gerechten.
Kaneel: te gebruiken bij zowel pittige als zoete gerechten door de heerlijk warme en zoete smaak.
Kruidnagel: geeft een kruidachtige en pikante smaak aan gerechten.
Kardemom: kruidachtige plant uit de gemberfamilie. Het heeft een scherpe geur en de smaak is zoet met een hint naar citroen, kamfer en bergamot. De groen variant zorgt voor pit en frisheid. De zwarte variant is geschikt voor meer krachtige gerechten zoals curry’s en stoofpotten.
Komijn: geeft een noot- en peperachtige smaak aan gerechten. Te gebruiken in bijvoorbeeld curry of chili.
Steranijs: gedroogde vrucht met een anijssmaak.
Venkel: bevordert de spijsvertering en geeft een frisse adem. Thee getrokken van venkel wordt gebruikt tegen hoesten.
Koriander: het blad geeft een citroenachtige smaak, terwijl de zaden een licht zoete, anijsachtige smaak hebben.
Laurier: heeft een wat bittere houtachtige smaak. Geeft extra diepte aan gerechten zoals stoofvlees, soep, kip of bolognese.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Bewaaradvies

In een koele en droge plaats bewaren. Tot 2 jaar na productiedatum houdbaar. Breng de inhoud na openen over in een luchtdichte container. Na openen beperkt houdbaar.

Bereiding Hyderabadi Dum Biryani Masala

Voor 500 gram kip:

  1. Maal  200 gram ui, 2 tomaten, 100 gram gember/knoflook paste en 3 groene pepers tot een fijne pasta.
  2. Verhit 100 milliliter olie met 100 milliliter ghee in een rijstkoker.
  3. Voeg 1, 25 cm kaneel, 3 kruidnagels, 5 peperkorrels en 1 steranijs toe en fruit dit goed door.
  4. Voeg hier 150 gram gesneden ui aan toe en fruit dit goudbruin.
  5. Voeg de gemaakte pasta toe en verhit totdat er olie vrij komt.
  6. Voeg 2 eetlepels zure room, 1 eetlepel citroensap en 1 in de lengte gesneden groene peper toe.
  7. Voeg de schoongemaakte kip toe met 2 eetlepels Aachi Hyderabadi Dum Biryani Masala toe.
  8. Bak dit goed.
  9. Voeg 500 gram Basmati rijst, 1 liter water en de gewenste hoeveelheid zout toe.
  10. Voeg de koriander- en muntblaadjes toe en sluit de rijstkoker met een deksel af.
  11. Kook dit totdat de rijst gaar is.
  12. Serveer de Hyderabadi Dum Biryani warm.

Bewaar de rest van de kruidenmix na opening in een luchtdichte container en gebruik een schone, droge lepel.

 

Hyderabadi Dum Biryani Masala (rijst kruiden)

Nog niet gewaardeerd

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Uw review toevoegen

Nog niet gewaardeerd

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Uw review toevoegen

Gerelateerde producten

200 g + 50 g gratis

Aachi Masala Chicken Curry Masala

Met deze Chicken Curry Masala maak je jouw eigen Indiase kip..
€2,89

Aachi Masala Egg Curry Masala (kruidenmix ei curry)

Ei is een geweldige bron van eiwitten en kan worden gebruikt..
€2,89

Aachi Masala Malvani Chicken Masala (kruidenmix malvanikip)

Malvani Chicken Masala is een kruidenmix van authentieke kus..
€2,89

Aachi Masala Tandoori Chicken Masala (kruidenmix kip tandoori)

Tandoori Chicken Masala is een heerlijke aromatische kruiden..
€2,89
300 g + 75 g gratis

Aachi Masala Gember en Knoflook Pasta, 300 gr

Knoflook en gember pasta is een essentieel onderdeel in de I..
€2,98

Aachi Masala Pav Bhaji Masala, 200 gr

Met Pav Bhaji Masala maak je een populair Indiaas fastfood w..
€2,59

Aachi Masala Biryani Masala

Biryani Masala gebruik je om een heerlijke gemengde rijstsch..
€1,49

Aachi Masala Chicken Tikka Masala (kruidenmix kip tikka)

Chicken Tikka Masala is een intense, gelaagde, mild pittige ..
€2,79
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Kwaliteit verzekerd
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 50