Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Garam Masala is een mix van gemalen kruiden die veel wordt gebruikt in de Indiase keuken om zowel vleesgerechten als vegetarische gerechten op smaak te brengen. Lees meer..
100% natuurlijk zonder toevoegingen
100% plantaardig
Gezond en laag in calorieën
Snel en eenvoudig te bereiden
Geschikt voor vegetarisch eten
Garam Masala is een mix van gemalen kruiden die veel wordt gebruikt in de Indiase keuken om zowel vleesgerechten als vegetarische gerechten op smaak te brengen. De kruiden voor garam masala worden meestal geroosterd om meer smaak en aroma naar voren te brengen en vervolgens gemalen. Het woord masala betekent eenvoudigweg ‘kruiden’ en garam betekent ‘heet’. Garam masala voegt warmte, zoetheid, bloemige noten en een vleugje warmte toe door de zwarte peper. Het is bedoeld om zowel een geurige specerij als smaakvol te zijn. Garam masala over het algemeen niet vurig heet.
Koriander, rode chilipoeder, komijn, zwarte peper, kaneel, kruidnagel, foelie, steranijs, zout, laurier, venkel.
Calorieën/energiewaarde: 1539,82 kJ/368,01 kcal
Vet: 14,92 gr
Waarvan verzadigd: 1,47 gr
Koolhydraten: 50,39 gr
Waarvan suikers: 5,60 gr
Proteïne: 8,06 gr
Zout: 3,84 gr
200 gr.
Koriander: het blad geeft een citroenachtige smaak, terwijl de zaden een lichtzoete, anijsachtige smaak hebben.
Komijn: geeft een noot- en peperachtige smaak aan gerechten. Te gebruiken in bijvoorbeeld curry of chili.
Kruidnagel: geeft een kruidachtige en pikante smaak aan gerechten.
Kaneel: te gebruiken bij zowel pittige als zoete gerechten door de heerlijk warme en zoete smaak.
Foeli: de zaadmantel die om de nootmuskaat heen zit. Te gebruiken in zoete desserts (rijstpap) of bij vis, soepen en sauzen.
Steranijs: gedroogde vrucht met een anijssmaak.
Laurier: heeft een wat bittere houtachtige smaak. Geeft extra diepte aan gerechten zoals stoofvlees, soep, kip of bolognese.
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
In een koele en droge plaats bewaren. Breng de inhoud na openen over in een luchtdichte container. De kruidenmix is tot 2 jaar na productiedatum houdbaar.
Voeg de gewenste hoeveelheid kruidenmix toe het gerecht.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen