Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Bloemkool is een koolsoort welke behoort tot één van de meest gegeten groente in Nederland. Kook de bloemkool, gebruik het in de soep of in een stamppot. Lees meer..
Bloemkool is een koolsoort welke behoort tot één van de meest gegeten groente in Nederland. Kook de bloemkool, gebruik het in de soep of in een stamppot. Je kunt het ook heerlijk wokken. Probeer het eens in combinatie met de Gobi Manchurian Mix van Aachi.
Bloemkool heeft weinig calorieën en bevat veel vitamines. Bloemkool bevat eigenlijk bijna alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt.
Het bevat veel vitamine K, B6 en B11. Verder zit bloemkool vol vezels, mineralen, antioxidanten en bevat bloemkool vooral veel calcium wat goed is voor de botten.
Calorieën/energiewaarde: 107,64 kJ/25,71 kcal
Vet: 0,14 g
Waarvan verzadigd: 0 g
Koolhydraten: 3 g
Waarvan suikers: 2,43 g
Vezels: 2,14 g
Proteïne: 1,86 g
Zout: 0,01 g
Los per stuk.
Bloemkool kan je het beste bewaren in de groentela van de koelkast. Dit kan ongeveer 5 tot 7 dagen. Vergeet niet om het loof aan de kool te laten. Dit biedt namelijk een natuurlijke bescherming en behoedt de bloemkool voor uitdroging. Je kunt bloemkool ook invriezen maar dan moet je de roosjes wel eerst blancheren. 3 minuten is voldoende. In de vriezer blijf bloemkool tot 12 maanden goed.
Deze bloemkool is groot van maat. Genoeg voor 3 à 4 personen.
Iedereen kent de klassieke aardappelen-groente-vlees met bloemkool, van vroeger. Maar je kunt zo veel meer met deze kool. Maak er eens couscous van of een pizzabodem. Gebruik het in de soep of in combinatie met de Gobi Manchurian Mix van Aachi.
Breng een pan met water aan de kook en voeg wat zout plus de bloemkoolroosjes toe. Laat de bloemkool 8 tot 10 minuten koken tot deze beetgaar is.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen