10 Essentiële Indiase Lookboeken - Geenaardappels.nl

10 Essentiële Indiase Kookboeken

  • Geplaatst op
  • Door Geenaardappels.nl
  • Geplaatst in Informatief
  • 0
10 Essentiële Indiase Kookboeken

10 Essentiële Indiase Kookboeken

Hier zijn de gidsen voor je favoriete Indiase gerechten welke je in jouw keuken moet hebben.


Laten we allereerst één ding rechtzetten. Zeggen dat al het Indiase eten hetzelfde is, is hetzelfde als zeggen dat alle vogels hetzelfde zijn. Het land is absoluut gigantisch, en een pinguïn is enorm verschillend van een kalkoen, toch?

Bengaals eten is heel anders dan Manipuri eten. Beide zijn heerlijke regionale keukens uit India en binnen de landsgrens zijn er bijna 40 verschillende culturele regio's. Elk wordt beïnvloed door de lokale cultuur, geografie en economie, en als je eenmaal begint met verkennen, kun je waarschijnlijk niet meer stoppen.

Terwijl je door de gerechten heen gaat, leer je over nieuwe technieken en ingrediënten die je dagelijkse keuken zeker zullen uitbreiden, zelfs als een gerecht niet specifiek Indiaas geïnspireerd is.

Maar hoe begin je eraan als er zoveel te proeven en te ontdekken valt? Maak je geen zorgen. Daar is deze lijst voor.

De hieronder verzamelde kookboeken zijn geenszins een uitputtend idee van alle beschikbare en ze dekken ook niet alles wat het land te bieden heeft, maar ze zijn een goed begin. En geloof ons, je leert van de beste en slimste culinaire mensen, van Madhur Jaffrey tot Priya Krishna.

Ze leren je de klassieke Indiase gerechten die je misschien wel of niet al kent en laten je wat nieuwe dingen zien, of hun eigen draai aan bepaalde gerechten. Bestel deze kookboeken, zodat je alvast kunt beginnen met koken!

1 The Indian Cooking Course


(Kyle Books, $ 45 op Amazon)

Dit kookboek is een solide om mee te beginnen. Het is trots op het verkennen van verschillende van de bovengenoemde regio's en biedt "stapsgewijze masterclasses" in Indiase ingrediënten en technieken.

Hoofdstukken behandelen alles, van rijst tot brood, vlees, linzen en bonen, plus snacks en bijgerechten.

2 An Invitation to Indian Cooking


(Knopf, $ 15 op Amazon)

Madhur Jaffrey is de 'koningin van de Indiase keuken'. Koop dit kookboek en je zult snel zien waarom. Een uitnodiging voor Indiaas koken wordt grotendeels gecrediteerd met de introductie van de wereld tot de enorme keuken waaruit het land bestaat.

Binnenin vind je heerlijke dals, augurken en relishes, plus veel formele recepten voor feesten.

3 Indian-ish: Recipes and Antics from a Modern American Family


(Houghton Mifflin Harcourt, $ 18 op Amazon)

Je kunt waarschijnlijk raden hoe goed dit boek zal zijn op basis van de titel, die je laat weten dat je de Indiase en Indiase recepten van voedselschrijver Priya Krishna zult eten, die ze samen met haar moeder heeft aangepast.

Het doel van het boek is om te laten zien hoe Indiaas eten alledaags kan zijn, allemaal met een Amerikaanse twist. Denk aan roti pizza, tomatenrijst met krokante cheddar, geheel geroosterde bloemkool met erwtenchutney en Maleisische ramen. Jammie!

4 Indian Instant Pot® Cookbook: Traditional Indian Dishes Made Easy and Fast


(Rockridge Press, $ 11 op Amazon)

Als de Instant Pot je eerste bff is, dan zou dit kookboek nummer twee moeten zijn. Door Indiase gerechten te nemen en ze in een Instant Pot te koken, wordt het hele proces een beetje gemakkelijker met behoud van verrukkingen.

Je krijgt recepten voor marathi kadhi (pittige yoghurtsoep), murgh makhani (boterkip) en masala chai (gekruide thee), om er maar een paar te noemen.

5 Made in India: Recipes from an Indian Family Kitchen


(Flatiron Books, $ 23 op Amazon)

De ethos van dit kookboek is om echt Indiaas eten vers, eenvoudig en boordevol smaak te maken.

Meera Sodha zal je de stappen leren om het voedsel te koken dat ze zo graag at, en het zal er waarschijnlijk niet uitzien als de Indiase afhaalmaaltijden die je gewend bent.

De 130 recepten binnenin beslaan drie generaties van haar familie, van populair straatvoedsel zoals chili paneer tot aromatische curries, en tal van desserts zoals pistache en saffraankulfi (wat een beetje op een ijsje lijkt).

6 Chaat: Recipes from the Kitchens, Markets, and Railways of India: A Cookbook


(Clarkson Potter, $ 19 op Amazon)

Maneet Chauhan is een gerespecteerde James Beard Award-winnende chef-kok en Chopped-jurylid, dus je weet dat dit kookboek goed zal zijn.

Chaat duikt in de meest iconische gerechten van India, die je misschien tegenkomt op lokale markten en straatverkopers, en natuurlijk bij mensen thuis. Binnenin vind je eenvoudige geroosterde zoete aardappelen met sterfruit, citroen en kruiden; een geurige gelaagde kip biryani rijst braadpan; en de meest vlokkerige flatbreads met uien en eieren.

7 Vegan Richa’s Indian Kitchen


(Vegan Heritage Press, LLC, $ 15 op Amazon)

Plantaardige eters, hier is er een voor jou. Richa Hingle, ook bekend als veganricha.com, ontwikkelde al deze veganistische Indiase gerechten, van curries tot flatbreads tot snacks en alles daartussenin.

In veel van de recepten is de groente de ster van de show, zoals bij de hele geroosterde bloemkool in makhani jus.

8 Masala Lab: The Science of Indian Cooking


($ 14 op Amazon)

Ben je een wetenschappelijke nerd en wil je meer te weten komen over de Indiase keuken? Hier is het kookboek voor jou.

Auteur Krish Ashok duikt in de keuken en test alle kleine trucjes die hij heeft waargenomen - zoals waarom een ​​theezakje in de snelkookpan moet gaan als je kikkererwten kookt, of waarom je zou moeten meten met de knokkel van een wijsvinger.

Het is alsof je scheikunde les op de middelbare school over koken ging, wat het zeker veel leuker zou hebben gemaakt.

9 Asma’s Indian Kitchen


(Interlink Books, $ 24 op Amazon)

Als je de Chef's Table-serie op Netflix hebt gezien, dan weet je alles over Darjeeling Express, een restaurant in Londen dat beroemd is om zijn Indiase gerechten.

Dit kookboek bevat alle recepten, geheimen voor succes en persoonlijke verhalen van Asma Khan, de eigenaresse. Binnen vind je heerlijke diners voor twee, feesten voor vrienden en familie, en tal van desserts en zoete lekkernijen.

10 Season: Big Flavors, Beautiful Food


(Chronicle Books, $ 20 op Amazon)

Als je gemakkelijk te bereiden recepten met een heerlijke smaak wilt dan wil je Season.

Dit kookboek kreeg een James Beard-nominatie voor beste kookboekfotografie, dus je weet dat de 270 voedselfoto's erin prachtig zullen zijn. En de recepten, zoals gevulde eieren met romige tahini en za'atar, caprese salade met zoete tamarinde dressing en steak met sinaasappelschil en koriander, klinken allemaal net zo lekker als de foto's eruit zien.

 

Bron: delish.com

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-