12 Voedingsmiddelen die je lichaam ontgiften - Geenaardappels.nl

12 Voedingsmiddelen die je lichaam ontgiften

  • Geplaatst op
  • Door Geenaardappels.nl
  • Geplaatst in Informatief
  • 3
12 Voedingsmiddelen die je lichaam ontgiften

Detox op een natuurlijke manier.

12 Voedingsmiddelen die je lichaam ontgiften


In de huidige snelle levensstijl hebben veel veranderingen plaatsgevonden in ons dieet. Het is onze voeding die bepaalt hoe gezond we ons leven leiden.

In deze situatie is ons dieet de belangrijkste factor geworden die onze gezondheid in de huidige levensstijl beïnvloedt.

Gelukkig helpen sommige voedingsmiddelen die we eten om onze gezondheid te behouden. Deze voedingsmiddelen helpen de gifstoffen die in onze lichaamsorganen aanwezig zijn, weg te spoelen. In dit artikel zullen we zien welke voedingsmiddelen van nature zuiverende eigenschappen hebben.

1. Appels

Voedingsmiddelen die je lichaam ontgiften

Appels hebben krachtige ontstekingsremmende eigenschappen en bevatten fytochemicaliën die kunnen helpen bij zware metalen en stralingstoxiciteit. Elke dag een appel eten kan de gezondheid van de dikke darm helpen ondersteunen en uw bloedsuikerspiegel reguleren.

2. Banaan

Voedingsmiddelen die je lichaam ontgiften

Van bananen wordt gezegd dat ze slecht fruit zijn omdat ze veel suiker bevatten. Ze bevatten essentiële mineralen zoals selenium, koper en kalium. Het is belangrijk voor het functioneren van de hersenen.

Het heeft antivirale en schimmelwerende eigenschappen die een gezonde stoelgang bevorderen. Helpt gifstoffen weg te spoelen door de darmen schoon te houden.

3. Kool

Voedingsmiddelen die je lichaam ontgiften

Het helpt ontstekingen te bestrijden, werkt als een uitstekende antioxidant door gifstoffen in het lichaam te verwijderen en verbetert de spijsvertering.

Het is een super detox voedsel zoals veel groene groenten, samen met broccoli en bloemkool en boerenkool.Kool bevat sulforafaan, een chemische stof die het lichaam helpt bij het bestrijden van vervuiling.

Het bevat ook glutathion; een antioxidant die het mogelijk maakt de live-functie te bevorderen. Een alternatieve manier om kool in uw dieet op te nemen, als je niet echt van kool bij het eten houdt, is om het in vloeibare vorm te consumeren, zowel als koolwater of als gefermenteerd koolsap.

4. Gember

Voedingsmiddelen die je lichaam ontgiften

Gember is een goed gedocumenteerd niet-giftig voedsel. Het stimuleert de spijsvertering en helpt bij het verwijderen van gifstoffen in het lichaam.

Afgezien van het kalmeren van jouw maag, kan gember de spijsvertering bevorderen en een opgeblazen gevoel verminderen.

Het bevat ook een grote verscheidenheid aan antioxidanten en geeft een geweldige boost aan de immuniteit. Probeer gemberthee of rasp wat gember in vruchtensap of groentesap, vooral als je last hebt van een kater.

Glutenvrij
Chakra Dried Ginger (Gedroogde Gember), 100 gr
 
 
         

Chakra Dried Ginger (Gedroogde Gember), 100 gr

Gember heeft een intens, warme en scherpe smaak. Toepasbaar ..
€2,25
       

 

5. Citroen

Voedingsmiddelen die je lichaam ontgiften

Dit bevat sterk alkalische en krachtige gifstoffen. Ze ondersteunen de functie van de lever, zuiveren het bloed en helpen bij het verdrijven van slechte bacteriën.

Dit zijn de go-to-fruits voor degenen die proberen te ontgiften. Deze antioxidant zit boordevol vitamine C en is goed voor het bestrijden van vrije radicalen die een goede invloed kunnen hebben op het lichaam.

Bovendien hebben citroenen een alkalische werking en helpen ze de pH-balans van het lichaam te herstellen, waardoor het immuunsysteem verbetert. Een schijfje citroen in heet water is een eenvoudige manier om met je detox te beginnen.

6. Knoflook

Voedingsmiddelen die je lichaam ontgiften

Ongeacht de sterke, soms onaangename geur, is het een goed ontgiftingsmiddel. Met antivirale, antibacteriële en antibiotische eigenschappen, bevat knoflook bovendien allicine dat de productie van witte bloedcellen ondersteunt en het lichaam kan helpen tegen infecties.

Voor een optimaal resultaat wordt aanbevolen om knoflook rauw te eten, dus probeer een ruime hoeveelheid knoflook toe te voegen aan een dressing voor een salade.

Glutenvrij
Chakra Garlic Powder (Knoflookpoeder), 100 gr
 
 
         

Chakra Garlic Powder (Knoflookpoeder), 100 gr

Bijna elk gerecht wordt lekkerder met een vleugje knoflook. ..
€1,69
       

 

7. Artisjok

Voedingsmiddelen die je lichaam ontgiften

Deze zitten vol met antioxidanten en vezels en kunnen naast de stimulering van de leverfunctie helpen bij de vertering van vette ingrediënten.

Een geweldige manier om artisjokken te eten en het ontgiften van het lichaam op gang te brengen, is door wat gestoomde artisjokblaadjes in je eten te laten verwerken, zoals bij bijvoorbeeld gevogelte, vis of zeevruchten.

8. Rode biet

Voedingsmiddelen die je lichaam ontgiften

Wortelen en rode biet zijn zeer alkalisch voor het lichaam, waardoor jouw lever gifstoffen uit het lichaam verdrijft.

Rode biet ondersteunt enorm het ontgiften van de lever, waardoor het een fantastische detox maaltijd is. Het geeft ook een hoogwaardige opname van voedingsstoffen in één keer, omdat het compleet is met magnesium, ijzer en vitamine C.

Ook is het positief voor voor huid, haar, cholesterolwaarden en zelfs algemene atletische prestaties. Het is geen wonder dat het een superfood wordt genoemd. Om van de voordelen van rode biet te genieten, voeg je wat toe aan salades of drink je wat bietensap.

9. Groene thee

Voedingsmiddelen die je lichaam ontgiften

Hoewel het niet strikt een maaltijd is, bevat groene thee energetische stoffen die helpen bij het ontgiften en biedt ook extra gezondheidsvoordelen. Deze thee is gevuld met antioxidanten en kan helpen bij het verwijderen van gifstoffen.

Er is waargenomen dat het de algehele prestatie van de lever verbetert en de lever kan beschermen tegen ziekten. Om het maximale uit de inname van groene thee te halen, trek je dit van vrije bladeren, omdat hierdoor meer antioxidanten kunnen worden opgenomen.

10. Vers fruit

Voedingsmiddelen die je lichaam ontgiften

Sprankelend fruit is vezelrijk en kan een sleutelrol spelen in een detox voedingsregime. Ze zitten boordevol voedingsstoffen, mineralen en antioxidanten en kunnen zowel de spijsvertering als jouw uiterlijk helpen verbeteren (poriën, huid en haar).

Stel voor jouw dieetplan een grote verscheidenheid aan fruit samen, maar vooral een aantal van de zure vruchten, waaronder grapefruit, ananas, sinaasappels of zelfs tomaten, omdat deze allemaal bijzonder ontgiftend zijn.

Het is eenvoudig om fruit op jouw dieetplan te zetten. Je kunt jouw dag beginnen met een fruit smoothie en vervolgens fruit snacken terwijl de honger gedurende uw dag toeneemt.

11. Bruine rijst

Voedingsmiddelen die je lichaam ontgiften

Het verminderen van jouw inname van verwerkte ingrediënten is een manier om een ​​detox op gang te brengen en een gezonder alternatief zoals bruine rijst past hier perfect bij.

Net als volkorengranen is bruine rijst een natuurlijke bron van vitamines (zoals B-vitamines, mangaan, fosfor, magnesium en ijzer) evenals essentiële vetzuren.

Het bevat ook veel vezels, wat een essentiële rol speelt bij het reinigen van de dikke darm. Bruine rijst is eveneens rijk aan selenium, wat de lever helpt beschermen en de teint kan verbeteren.

Chakra Red Raw Rice Polished
 
 
         

Chakra Red Raw Rice Polished

Deze Red Raw rode rijst is gepolijst, heeft een stevige beet..
€2,79
Glutenvrij
Chakra Red Parboiled Rice (Rode Voorgekookte Rijst)
 
 
         

Chakra Red Parboiled Rice (Rode Voorgekookte Rijst)

Rode voorgekookte rijst, ook wel red matta rijst, bevat wein..
€2,89
Chakra Mottakaruppan Rice (Rijst)
 
 
         

Chakra Mottakaruppan Rice (Rijst)

Mottakaruppan rijst, ook wel handpound rijst, is een gezonde..
€2,69
   

 

12. Waterkers

Voedingsmiddelen die je lichaam ontgiften

Waterkers wordt beschouwd als een van de gezondste voedselbronnen en een uitstekend detox product. Het bevat antioxidanten en tal van ontgiftende vitamines, samen met b-vitamines, zink, kalium, waterkers heeft ook diuretische eigenschappen, die het gemakkelijker maken om verontreinigende stoffen weg te spoelen.

Om de gezondheidsvoordelen van waterkers aan te tonen, keken onderzoekers naar meer dan 40 verschillende soorten fruit en groenten op basis van hun mate van essentiële voedingsstoffen voor de gezondheid, en het was waterkers die hier als topper uit de bus kwam.

Een klinische proef toonde bovendien aan dat waterkersextract kan helpen om kanker-veroorzakende chemische verbindingen uit het lichaam van een roker te verwijderen. Om de potentiële voordelen van waterkers te benutten, gebruik je deze direct als toevoeging aan een salade, soep of sandwich.

 

Reacties

  1. Patricia Patricia

    Bedankt, vraagje; welke voedingsmiddelen "binden" zware metalen ed?
    Bij een permeabele(lekke) darm is het onverantwoord actief te gaan ontgiften. Echter wanneer dat proces al automatisch gaat vriendelijke milde binders nodig, het liefst uit voeding. Dank.

  2. Kimberley Pex Kimberley Pex

    Ook jeneverbessen zijn bloedzuiverend . Dat werd vroeger vaak ingezet . Opbouwen eerste dag 1, 2e dag 2 ,3e dag 3 , enz tot 10 . Niet meer dan 10 ! Anders wordt t toxisch.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-