12 voedingsmiddelen die het risico op kanker zouden kunnen verlagen - Geenaardappels.nl

12 voedingsmiddelen die het risico op kanker zouden kunnen verlagen

  • Geplaatst op
  • Door Geenaardappels.nl
  • Geplaatst in Informatief
  • 0
12 voedingsmiddelen die het risico op kanker zouden kunnen verlagen

12 voedingsmiddelen die het risico op kanker zouden kunnen verlagen


1. Broccoli

Het bevat sulforafaan (een sterke, indirect werkende antioxidant), een plantensamenstelling die voorkomt in kruisbloemige groenten met krachtige antikanker eigenschappen.

Een teststudie toont aan dat sulforafaan het aantal en de grootte van borstkankercellen met wel 75% vermindert. Evenzo blijkt uit een studie dat de behandeling van muizen met sulforafaan hielp bij het doden van prostaatkankercellen en het tumorvolume met meer dan 50% verminderde. Sommige studies geven aan dat een hogere inname van kruisbloemige groenten zoals broccoli kan leiden tot een lager risico op colorectale kanker.

Een evaluatie van 35 onderzoeken toonde aan dat het consumeren van extra kruisbloemige groenten verband hield met een afname van het risico op colorectale en dikke darmkanker bij de meeste kankers.

Als behoud moet wel worden aangemerkt dat de onderzoeken niet rechtstreeks hebben onderzocht hoe broccoli een eventueel effect heeft op kanker bij mensen.

 

2. Bonen

Deze bevatten overmatig veel vezels, waarvan sommige onderzoeken hebben vastgesteld dat ze bovendien kunnen helpen bij het voorkomen van colorectale kanker.

Een onderzoeksteam volgde 1.905 mensen met een geschiedenis van colorectale tumoren, en ontdekte dat mensen die zich voedden met meer gekookte, gedroogde bonen de neiging hadden om een ​​kleinere kans op tumorherhaling te hebben.

 

3. Kaneel

12 voedingsmiddelen die het risico op kanker zouden kunnen verlagen

Het staat bekend om zijn gezondheidsvoordelen, waaronder het vermogen om de bloedsuikerspiegel te verlagen en ontstekingen te verminderen.

Bovendien hebben een klein aantal test- en dierstudies aangetoond dat kaneel de verspreiding van kankercellen kan helpen blokkeren.

 

4. Kurkuma

Het is een specerij die bekend staat om zijn gezondheid bevorderende eigenschappen. Curcumine, het energetische element, is een chemische stof met ontstekingsremmende, antioxiderende of zelfs kanker bestrijdende gevolgen.

 

5. Citrusvruchten

Het consumeren van citrusvruchten zoals citroenen, limoenen, grapefruits en sinaasappels, wordt in sommige onderzoeken in verband gebracht met een afname van het risico op kanker.

Een grote observatie stelt vast dat deelnemers die een grotere hoeveelheid citrusvruchten aten, een verminderd risico hadden op het ontwikkelen van kanker van het spijsverteringskanaal en de bovenste luchtwegen.

Een review over negen onderzoeken, ontdekte bovendien dat een grotere inname van citrus-culminatie verband hield met een verminderd risico op alvleesklierkanker.

Uiteindelijk bevestigde een overzicht van 14 onderzoeken dat een hoge inname, of tenminste drie porties in overeenstemming met de week, van citrusvruchten de kans op buikkanker met 28% verminderde.

 

6. Lijnzaad

12 voedingsmiddelen die het risico op kanker zouden kunnen verlagen

Vezelrijke en gezonde vetten zoals deze in lijnzaad voorkomen, maakt dat lijnzaad een gezonde aanvulling kan zijn op jouw voornemen voor gewichtsverlies.

Enkele onderzoeken hebben aangetoond dat het zelfs kan helpen om de meeste kankercellen te verminderen en eventueel te doden.

Volgens één observatie kregen 32 vrouwen met borstkanker gedurende meer dan een maand elke dag een lijnzaadmuffin of een placebo.

Aan het einde van de observatie had de groep van lijnzaadmuffin had een gereduceerd stadia van bepaalde markers die tumorgroei veroorzaken, evenals een groei van de meeste cellulaire kankers.

 

7. Tomaten

Lycopeen is een verbinding die zich in tomaten bevindt. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een verhoogde consumptie van lycopeen en tomaten kan resulteren in een verlaagd risico op prostaatkanker.

Een evaluatie van 17 onderzoeken ontdekte bovendien dat een hogere inname van rauwe tomaten, gekookte tomaten en lycopeen allemaal in verband werd gebracht met een verminderd risico op prostaatkanker.

 

8. Knoflook

Het actieve bestanddeel in knoflook is allicine, een stof waarvan is aangetoond dat het kankercellen doodt in meerdere reageerbuisstudies.

Er zijn maar weinig studies die een verband vinden tussen de inname van knoflook en een verminderd risico op bepaalde soorten kanker.

Een onderzoek op 543.220 individuen ontdekte dat degenen die massa's alliumgroenten aten, samen met knoflook, uien, prei en sjalotten, een lager risico op maagkanker hadden dan mensen die ze zelden aten.

 

9. Vette vis

12 voedingsmiddelen die het risico op kanker zouden kunnen verlagen

Een paar onderzoeken geven aan dat een paar porties vis per week het risico op kanker verder kan verminderen.

Een groot onderzoek toonde aan dat een hogere consumptie van vis geassocieerd werd met een verminderd risico op spijsverteringskanaalkanker.

 

10. Rode pepers

Deze stimuleren het proces van apoptose. Het vernietigt potentiële kankercellen en vermindert de grootte van leukemie-kankercellen aanzienlijk.

Behalve dat het onze tong irriteert, helpt deze capsaïcine of rode peper ook bij het voorkomen van kanker.

 

11. Gember

Het heeft een aantal geneeskrachtige eigenschappen die kunnen helpen de hoeveelheid vet in ons lichaam te verminderen, de stofwisseling te verhogen en kankercellen te doden.

 

12. Venkel

‘Anethol’, een belangrijk bestanddeel van venkel, is bestand tegen en controleert de invasieve activiteiten van kankercellen.

Het onderdrukt de gereguleerde enzymatische (enzymatische) activiteit achter de proliferatie van kankercellen.

 

Bron:
standardcoldpressedoil.com

 

Disclaimer:
Wij hebben de beweringen in dit artikel als informatief overgenomen van de bron. De gedane beweringen zijn niet onderbouwd door een deskundige instantie. Raadpleeg altijd een arts als je een product van dit artikel wilt consumeren met het doel om kanker te voorkomen of te bestrijden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-