4 Desi veganistische recepten - Geenaardappels.nl

4 Desi Veganistische Recepten

  • Geplaatst op
  • Door Geenaardappels.nl
  • Geplaatst in Recepten
  • 0
4 Desi Veganistische Recepten

4 Desi veganistische recepten

Veganistische recepten: geef een veganistische draai aan je favoriete desi recepten! Van Kofta tot Biryani en meer.

Deze Indiase veganistische recepten zijn gewoonweg heerlijk.

India is altijd een smeltkroes van culturen en beschavingen geweest. Dit weerspiegelt zich in de rijke diversiteit aan keukens en culinaire neigingen van het hele land. Het is niet verrassend dat elke regio zijn eigen traditionele en unieke voedsel- en bereidingsstijlen heeft.

Met veranderende tijden hebben kleine variaties in de keuze van ingrediënten en kookstijlen ook het repertoire van de Indiase keuken verbeterd.

De laatste jaren is er een groeiend bewustzijn van veganisme en plantaardige diëten. Er zijn verschillende mogelijkheden om dierlijk vlees, melk, yoghurt en andere producten te vervangen door plantaardige alternatieven.

Veel merken hebben met succes de smaak, textuur en geur van dierlijke producten nagebootst. Nu is het handig om gezondere en milieuvriendelijke plantaardige ingrediënten te gebruiken.

Daarom hebben we 4 traditionele Indiase recepten aangepast met plantaardige opties, rekening houdend met de liefde voor authentieke en rustieke smaak die gewoonlijk wordt geassocieerd met deze klassieke gerechten.

 

1 Veganistische Tofu Bhurji

Kook- en voorbereidingstijd: ongeveer 15-20 minuten.

Bhurji is een typische mix met tomaten, uien en veel kruiden. Dit heerlijke, smaakvolle en hartige gerecht is zeer eenvoudig te bereiden en vormt vaak een snelle oplossing voor ontbijt, tussendoortje of maaltijd.

De meest voorkomende vorm van bhurji wordt gemaakt met ei of paneer (kwark) en geserveerd met naan of roti. Hier gaan we een versie van bhurji maken met een essentieel veganistisch alternatief: Tofu.

Ingrediënten:

Kook instructies:

  1. Begin met het verhitten van olie in een koekenpan. Voeg asafoetida-poeder en komijnzaad toe als de temperatuur goed is. Voeg knoflook en chili toe aan de pan, gevolgd door uien. Bak 2-3 minuten tot de ui een goudbruine kleur krijgt.
  2. Voeg kurkuma, korianderpoeder en rode chilipoeder toe (rode chilipoeder is optioneel aangezien groene chili is toegevoegd). Laat de kruiden kort koken.
  3. Voeg tomaten toe en strooi er zout over, waardoor ze sneller zacht worden. Voeg tofu toe aan de pan en meng goed. Kook 2-3 minuten met of zonder deksel.
  4. Voeg indien nodig meer zout toe en strooi er verse koriander over als de bhurji klaar is. Serveer met toast of roti of naan.

 

2 Veganistische Palak Paneer

Kook- en voorbereidingstijd: ongeveer 30 minuten - 1 uur

Palak Paneer is een traditionele Indiase curry gemaakt met gepureerde spinazie, kwark en een mix van kruiden die de hele bereiding een buitengewone smaak geeft

Spinazie op zich heeft geen sterke smaak, maar de puree heeft de juiste textuur om een ​​rijke en smaakvolle curry te creëren.

De toevoeging van kwark, room en kruiden brengt de licht bittere smaak van spinazie in evenwicht en zorgt voor hartige smaken die nodig zijn om de smaak te versterken.

We hebben kwark (paneer) vervangen door tofu en melkroom door kokosroom om een ​​veganistische versie van het gerecht te maken.

Ingrediënten:

Kook instructies:

  1. Verwarm water in een pan. Zodra het begint te koken, zet je het gas uit en voeg je spinazie toe. Giet na 2 minuten het water voorzichtig af en dompel de spinazieblaadjes een minuut in koud water. Deze stap herstelt de kleur van de bladeren en vermindert de bitterheid.
  2. Pureer de tomaten en de geblancheerde spinazie in een blender tot een uniform mengsel.
  3. Verhit olie in een diepe koekenpan en voeg asafoetida, komijnzaad en gember-knoflookpasta toe. Voeg de gesneden uien toe aan de pan en bak tot de uien gaar zijn. Voeg kruiden toe aan het mengsel en kook op middelhoog vuur. Voeg hieraan de tomaten-spinaziepuree toe.
  4. Snijd tofu in kleine blokjes en voeg ze toe aan de pan. Voeg zout toe en laat het mengsel sudderen tot de tofu zacht is.
  5. Als het mengsel te dik is, kunt u water toevoegen en de consistentie aanpassen.
  6. Voeg tot slot kokosroom toe en garneer met korianderblaadjes.

 

3 Malai Kofta met kikkererwten

Kook- en voorbereidingstijd: ongeveer 1 - 1 uur 30 minuten.

Malai Kofta's zijn gewoonweg heerlijk. De rijke, romige jus, gecombineerd met zachte, pittige en knapperige dumplings, is ideaal voor speciale gelegenheden en festivals.

Kofta's hebben verschillende soorten gevulde groenten en paneer die ze een weelderige, hartige smaak geven. Hier gebruiken we gekookte kikkererwten en aardappelen om de dumplings te maken en plantaardige melk & cashewnoten voor de jus.

Ingrediënten:

Saus:

Kofta:

Kookinstructie (Jus):

  1. Verhit olie in een pan. Voeg asafoetidapoeder, komijnzaadpoeder en gember-knoflookpaste toe. Voeg uien toe en bak een minuut tot de uien goudbruin zijn.
  2. Voeg hieraan kardemom en kaneelpoeder toe voordat je de rest van de kruiden toevoegt: kurkuma, koriander en rode chilipoeder.
  3. Voeg tomaten toe en gebruik matig tot laag vuur om te koken. Blijf verwarmen onder regelmatig roeren tot het mengsel halfdroog is.
  4. Breng het hele mengsel over in een blender en voeg plantaardige melk en geweekte cashewnoten toe. Mix de mix voorzichtig totdat de consistentie uniform is. Afhankelijk van de dikte kun je meer melk of water toevoegen voor de gewenste consistentie.
  5. Doe de jus terug in de pan en voeg zout en garam masala toe terwijl je verwarmt op een laag vuur. Blijf nog even roeren en voeg op het laatst de fijngehakte koriander toe.

Kofta:

  1. Meng in een grote kom gekookte aardappelen, gepureerde kikkererwten, maizena en geroosterd cashewpoeder. Voeg het zout toe en kruid het hele mengsel.
  2. Kneed het mengsel totdat het de consistentie van het deeg heeft bereikt. Maak kleine, uniforme balletjes door kleine hoeveelheden deeg te rollen.
  3. Gebruik een frituurpan met voldoende olie om de kofta's onder te dompelen. Begin pas met frituren als de olietemperatuur goed is. Je kunt dit testen door een kleine hoeveelheid deeg te bakken. Als het onmiddellijk sist en naar de oppervlakte stijgt, is de temperatuur geschikt om te frituren.
  4. Begin voorzichtig 2-3 per keer de kofta's te frituren. Verwarm tot het oppervlak diepbruin is.
  5. Verwijder de kofta's en plaats ze op met keukenpapier beklede borden om overtollige olie af te tappen.
  6. Voeg de kofta's toe aan de bereide jus en je Vegan Malai Kofta is klaar.
  7. Serveer met roti, naan of rijst.

 

4 Veganistische Keema Biryani

Kook- en voorbereidingstijd: ongeveer 30 minuten - 1 uur.

Keema Biryani is een mix van gemalen vlees, rijst en een mix van geurige en smaakvolle kruiden. Het is een van die keukens die synoniem staat voor traditioneel en hartig Indiaas eten.

Hoewel elk deel van het land biryani maakt met een uitgesproken combinatie van kruiden en gevarieerde kookmethoden, blijft de basis hetzelfde.

Hier voegen we onze eigen bijzonderheid toe aan de keuken met veganistische, plantaardige keema en creëren we een heerlijke en smaakvolle biryani.

Ingrediënten:

Kook instructies:

  1. Plaats rijst in een bak en kook tot het gaar is. Giet het water af en zet het even opzij.
  2. Meng in een kleine kom keema met vegan yoghurt, de helft van de biryani masala, garam masala, kurkuma en rode chilipoeder. Roer ze goed door elkaar en laat ze even rusten. De rest van de kruiden wordt later gebruikt.
  3. Week in een andere kom de saffraan in niet-zuivelmelk en laat deze even staan
  4. Verhit olie in een grote pan of pan. Voeg komijnzaad, kardemompeulen, laurierblaadjes, gember-knoflookpasta en kruidnagel toe. Roerbak een minuut op middelhoog vuur.
  5. Voeg de resterende kruiden toe aan het mengsel, gevolgd door gebakken uien en keema-mix die eerder is bereid, samen met zout.
  6. Voeg wat water toe en verwarm tot het mengsel begint te koken.
  7. Voeg gekookte rijst toe aan het hele mengsel en meng gelijkmatig terwijl je op een laag vuur verwarmt. Plaats een deksel op de pan/pan en verwarm gedurende een goede 8-10 minuten
  8. Voeg de met melk gedrenkte saffraan toe aan het mengsel en kook nog 5-7 minuten met de deksel erop.
  9. Serveer met raita of rasam.

 

Bron: food.ndtv.com

Disclaimer: De meningen in dit artikel zijn de persoonlijke meningen van de auteur. NDTV is niet verantwoordelijk voor de nauwkeurigheid, volledigheid, geschiktheid of geldigheid van enige informatie in dit artikel. Alle informatie wordt verstrekt op een as-is-basis. De informatie, feiten of meningen in het artikel geven niet de mening van NDTV weer en NDTV aanvaardt hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-