5 verschillende manieren om vingergierst (Ragi) in jouw dagelijkse voeding op te nemen - Geenaardappels.nl

5 verschillende manieren om vingergierst (Ragi) in jouw dagelijkse voeding op te nemen

  • Geplaatst op
  • Door Geenaardappels.nl
  • Geplaatst in Informatief
  • 0
5 verschillende manieren om vingergierst (Ragi) in jouw dagelijkse voeding op te nemen

5 verschillende manieren om vingergierst (Ragi) in jouw dagelijkse voeding op te nemen

Ragi is een zeer voedzaam graangewas dat boordevol ijzer, mineralen, calcium, eiwitten en andere mineralen en vitamines zit.

In de loop der jaren zijn we meer bewust van onze gezondheid. Mensen zijn begonnen hun dagelijkse gewoonten en levensstijl te verbeteren.

Als het gaat om het maken van veranderingen, moeten zowel lichaamsbeweging als gezonde eetgewoonten worden opgenomen in de levensstijl. Zelfs als je naar de sportschool gaat of yoga beoefent, zijn er manieren om gezond te blijven door voedingsmiddelen zoals vingergierst (ragi) in je dieet op te nemen.

Vingergierst is een ongeraffineerd gewas dat wordt geteeld in hooggelegen gebieden in India en bestand is tegen harde klimatologische omstandigheden. Het is een zeer voedzaam graangewas dat vol zit met ijzer, mineralen, calcium, eiwitten en andere mineralen en vitamines.

Hoe je ragi in jouw dagelijkse voeding kunt opnemen:

  1. Ragi Muesli: Begin jouw dag met vezelrijk voedsel zoals ragi muesli, het ideale dieetontbijt. Ook als je iemand bent die altijd druk in de weer is, is een kom ragi muesli alles wat je nodig hebt. Het hoge vezel- en eiwitgehalte houdt je lang vol.
  2. Ragi Roti: De meest gebruikelijke en makkelijke manier om ragi een onderdeel van jouw dieet te maken, is door ragi chapati's te maken. Voeg tijdens het kneden gewoon ragipoeder toe aan het deeg.
  3. Ragi Cheela: Ragi cheela is de lekkerste manier om ragi in je dieet op te nemen. Je kunt dit vullend lunchrecept nuttigen met dipsauzen, sambar of chutney.
  4. Ragi Idli: Als je dol bent op Zuid-Indiaas eten, dan is ragi idli wat je moet proberen. Het is gezonder dan de normale suji of geweekte rijst en urad dal idlis.
  5. Ragi koekjes: Een andere gemakkelijke manier om ragi aan jouw dagelijkse voeding toe te voegen, zijn ragi koekjes. Ragi koekjes zijn zowel gezonde als smakelijke alternatieven voor jouw tussendoortjes.

Ragi is rijk aan essentiële voedingsstoffen, vitamines, mineralen en voedingsvezels. Het helpt bij het handhaven van een gezond lichaamsgewicht en biedt je tal van andere gezondheidsvoordelen.

 

Bron:
india.com

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-