5 Voedingsmiddelen die kunnen helpen het ijzerniveau te verhogen - Geenaardappels.nl

5 Voedingsmiddelen die kunnen helpen het ijzerniveau te verhogen

  • Geplaatst op
  • Door Geenaardappels.nl
  • Geplaatst in Informatief
  • 0
5 Voedingsmiddelen die kunnen helpen het ijzerniveau te verhogen

Deze items zijn gemakkelijk te vinden in de Indiase keukens.

5 Voedingsmiddelen die kunnen helpen het ijzerniveau te verhogen

Er zijn veel voedingsmiddelen die je kunnen helpen het ijzergehalte in het lichaam op peil te houden; wat nog beter is, is dat deze items gemakkelijk te vinden zijn in de Indiase keukens.

IJzer is een van de meest essentiële voedingsstoffen die het menselijk lichaam nodig heeft. Zonder voldoende ijzer in het lichaam kan ons lichaam niet genoeg hemoglobine aanmaken en dat resulteert in gevoelens van lethargie en gebrek aan energie voor zelfs de eenvoudigste dagelijkse taken.

Elke vorm van een tekort kan de opname van mineralen vertragen, je lusteloos maken en bij kinderen kan het zelfs hun groei vertragen. In tegenstelling tot andere vitamines en mineralen hoef je geen supplementen in te nemen.

Je kunt het ijzergehalte in je lichaam verhogen door ijzerrijke voedingsmiddelen te consumeren. Wat nog beter is, is dat deze voedingsmiddelen vaak worden aangetroffen in onze Indiase keukens - van rode biet tot spinazie, hier zijn enkele veelvoorkomende Indiase voedselproducten die kunnen helpen om aan jouw dagelijkse ijzerbehoefte te voldoen.

 

1. Kikkererwten:

5 Voedingsmiddelen die kunnen helpen het ijzerniveau te verhogen

Een veelgebruikt Indiaas ingrediënt in veel curry's en vegetarische recepten. Kikkererwten en andere veel voorkomende peulvruchten worden als goed beschouwd voor het bestrijden van ijzertekort.

We hebben altijd geweten dat peulvruchten opslagplaatsen zijn van veel voedingsstoffen, maar een bericht van de WHO heeft verduidelijkt dat peulvruchten zoals bonen, linzen en kikkererwten buitengewoon goed zijn in het handhaven van een gezond ijzerniveau van het lichaam.

 

2. Eieren:

5 Voedingsmiddelen die kunnen helpen het ijzerniveau te verhogen

Van anda bhurji als ontbijt tot de speciale eiercurry voor het avondeten, we nemen de eieren bijna regelmatig in ons dieet op, maar als je last hebt van ijzertekort, heb je meer reden om ze in je dieet op te nemen.

Eieren worden geacht van nature vol te zitten met een aantal essentiële ingrediënten, waaronder ijzer, vitamines en eiwitten. Volgens USDA bevat een portie van 100 gram eieren tot 1,2 mg ijzer voor jouw dagelijkse behoeften.

 

3. Rode biet:

5 Voedingsmiddelen die kunnen helpen het ijzerniveau te verhogen

Bieten zitten boordevol verschillende voedingsstoffen zoals kalium, fosfor, calcium, koolhydraat-eiwit en ijzer. Bieten zijn uitstekend voor het compenseren van het ijzergehalte in ons lichaam.

Het vitamine C-gehalte van de groente helpt ook de ijzervoorraden in het lichaam te verbeteren.

 

4. Amla:

5 Voedingsmiddelen die kunnen helpen het ijzerniveau te verhogen

Een ander beproefd en vertrouwd ingrediënt uit een Indiase voorraadkast, amla, vooral in combinatie met rode biet, doet wonderen voor de ijzerbehoefte van ons lichaam.

Amla heeft een hoog gehalte aan vitamine C, dat wordt beschouwd als de krachtigste versterker van de ijzeropname in ons lichaam. Volgens de Academie voor Voeding en Diëtetiek kan het combineren van "vegetarische bronnen van ijzer met vitamine C in dezelfde maaltijd" je helpen om ijzertekort te behandelen.

 

5. Spinazie:

5 Voedingsmiddelen die kunnen helpen het ijzerniveau te verhogen

Popeye moet onze eerste kennismaking zijn geweest met de relatie van spinazie met ijzerachtige kracht, toch? En het blijkt dat onze favoriete 'zeeman' helemaal gelijk had. Donkere bladgroenten worden door de WHO en experts over de hele wereld beschouwd als een andere hoogwaardige bron van ijzer.

Als de winter nadert, probeer dan meer palakgerechten in je dagelijkse dieet op te nemen om ijzertekort te bestrijden.

 

Bron:
food.ndtv.com

Disclaimer: deze inhoud, inclusief advies, biedt alleen algemene informatie. Het is op geen enkele manier een vervanging voor een gekwalificeerde medische mening. Raadpleeg voor meer informatie altijd een specialist of uw eigen arts. Wij claimen geen verantwoordelijkheid voor deze informatie.

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-