5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 1: Ei Dosa - Geenaardappels.nl
Betaalopties
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-

5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 1: Ei Dosa

5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 1: Ei Dosa

Een lijst met 5 Zuid-Indiase eierrecepten die je thuis kunt proberen hebben wij voor jou samengesteld.

5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 1: Ei Dosa

India is een land dat bekend staat om zijn spectaculaire regionale keukens die veelzijdig en uitgebreid zijn tot in de kern.

Je kunt de onmiddellijke verschuiving van levendige kleuren en smaken zien als we van de ene regio naar de andere gaan, met verschillende kookstijlen, technieken en ingrediënten.

Terwijl Noord-Indiaas eten een samensmelting is van gedurfde kruiden, heeft de Zuid-Indiase keuken een pikant tintje met een vleugje aromatische zaden, kokosolie en nog veel meer. Over de Zuid-Indiase keuken gesproken, deze is gediversifieerd, met voortreffelijke gerechten uit Kerala, Tamil Nadu, Telangana, Karnataka en Andhra Pradesh.

Van Chettinad-recepten tot Bagara-recepten, Zuid-India staat bekend om zowel niet-vegetarische als vegetarische gerechten. Maar wist je dat het ook een grote verscheidenheid aan eiergerechten heeft?

Een lijst met 5 Zuid-Indiase eierrecepten die je thuis kunt proberen hebben wij voor jou samengesteld. Wij trappen in dit blog af met het eerste recept:

Ei Dosa

Laten we de lijst beginnen met ei dosa, ook bekend als Muttai Dosai. Dit recept van eiwitrijke ei dosa is een ideale ontbijtoptie voor drukke ochtenden. Het enige wat je hoeft te doen is het beslag uitsmeren, wat eieren met kruiden opkloppen en het voorbereide eiermengsel eroverheen gieten. Dat is het!


Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
Aantal personen: 2
Type gerecht: ontbijt, lunch

Benodigdheden:
Tawa of koekenpan

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 1/2 kop dosa-beslag
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 groene chilipeper, fijngehakt
  • 1 tl korianderblaadjes, gehakt
  • 1 tl olie
  • Zout (naar behoefte)


Bereiding:

  1. Verwarm een tawa. Vet het in met olie.
  2. Als de tawa heet is, giet je het dosa-beslag op de koekenpan en spreid je het in cirkelvormige bewegingen uit. Laat het koken tot de randen beginnen te scheiden.
  3. Op dit punt kun je ook een scheutje curry, of saus of je favoriete specerij aan de dosa toevoegen, verdeel het gelijkmatig.
  4. Breek nu het ei, laat de dooier op de dosa vallen en verdeel het over de dosa.
  5. Voeg ui, pepers en korianderblaadjes toe. Laat het koken.
  6. Voeg wat olie toe aan de randen van de randen van de dosa.
  7. Draai het voorzichtig om met de spatel. Laat de eiige kant van de dosa koken.
  8. Serveer warm en knapperig.

 

Bron: food.ndtv.com

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-