5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 2: Ei Kalakki - Geenaardappels.nl
Kwaliteit verzekerd
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-

5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 2: Ei Kalakki

  • Geplaatst op
  • Door Geenaardappels.nl
  • Geplaatst in Lunch, Recepten
  • 0
5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 2: Ei Kalakki

Een lijst met 5 Zuid-Indiase eierrecepten die je thuis kunt proberen hebben wij voor jou samengesteld.

5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 2: Ei Kalakki

India is een land dat bekend staat om zijn spectaculaire regionale keukens die veelzijdig en uitgebreid zijn tot in de kern.

Je kunt de onmiddellijke verschuiving van levendige kleuren en smaken zien als we van de ene regio naar de andere gaan, met verschillende kookstijlen, technieken en ingrediënten.

Terwijl Noord-Indiaas eten een samensmelting is van gedurfde kruiden, heeft de Zuid-Indiase keuken een pikant tintje met een vleugje aromatische zaden, kokosolie en nog veel meer. Over de Zuid-Indiase keuken gesproken, deze is gediversifieerd, met voortreffelijke gerechten uit Kerala, Tamil Nadu, Telangana, Karnataka en Andhra Pradesh.

Van Chettinad-recepten tot Bagara-recepten, Zuid-India staat bekend om zowel niet-vegetarische als vegetarische gerechten. Maar wist je dat het ook een grote verscheidenheid aan eiergerechten heeft?

Een lijst met 5 Zuid-Indiase eierrecepten die je thuis kunt proberen hebben wij voor jou samengesteld. In dit blog bespreken wij het tweede recept:

Ei Kalakki

Ooit deze Tamil-versie van omelet geprobeerd? Dit recept lijkt veel op de gewone omelet. Maar wat het anders maakt dan de gewone, is het gebruik van Korma Curry in de bereiding. Het is een beroemd straatvoedsel uit Zuid-India. Of het nu kip-korma, schapenvlees-korma of gewoon korma-jus is, je kunt alles naar wens gebruiken om dit gerecht te bereiden.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
Aantal personen: 1
Type gerecht: lunch

Benodigdheden:
Tawa of koekenpan

Ingrediënten:

  • 2 Eieren
  • 2 el Korma Jus
  • 1/4 tl Zwarte peperpoeder
  • Zout
  • 1 el Korianderblaadjes


Bereiding:

  1. Breek de eieren in de kom, voeg zout en kormajus toe en meng goed.
  2. Verhit olie in een tawa en giet het eiermengsel erop.
  3. Zet 6-7 seconden in tot het buitenste deel van de omelet gaar is en het binnenste deel een beetje ongekookt en papperig.
  4. Leg de omelet op een bord, garneer met zwarte peper en korianderblaadjes.
  5. Serveer het met je favoriete hoofdgerecht of geniet zoals het is.

 

Bron: food.ndtv.com

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Kwaliteit verzekerd
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-