5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 5: Muttai Aviyal - Geenaardappels.nl

5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 5: Muttai Aviyal

5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 5: Muttai Aviyal

Een lijst met 5 Zuid-Indiase eierrecepten die je thuis kunt proberen hebben wij voor jou samengesteld.

5 Zuid Indiase Ei Recepten Deel 5: Muttai Aviyal

India is een land dat bekend staat om zijn spectaculaire regionale keukens die veelzijdig en uitgebreid zijn tot in de kern.

Je kunt de onmiddellijke verschuiving van levendige kleuren en smaken zien als we van de ene regio naar de andere gaan, met verschillende kookstijlen, technieken en ingrediënten.

Terwijl Noord-Indiaas eten een samensmelting is van gedurfde kruiden, heeft de Zuid-Indiase keuken een pikant tintje met een vleugje aromatische zaden, kokosolie en nog veel meer. Over de Zuid-Indiase keuken gesproken, deze is gediversifieerd, met voortreffelijke gerechten uit Kerala, Tamil Nadu, Telangana, Karnataka en Andhra Pradesh.

Van Chettinad-recepten tot Bagara-recepten, Zuid-India staat bekend om zowel niet-vegetarische als vegetarische gerechten. Maar wist je dat het ook een grote verscheidenheid aan eiergerechten heeft?

Een lijst met 5 Zuid-Indiase eierrecepten die je thuis kunt proberen hebben wij voor jou samengesteld. In dit blog bespreken wij het vijfde en laatste recept:

Muttai Aviyal

Aardappelen en gekookte eieren samen gekookt in een pittige tamarinde jus, gekruid met kokos, mosterdzaad, urad dal en kerrieblaadjes. Een populaire ei-delicatesse uit Kerala!

 

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Moeilijkheid: gemiddeld
Aantal personen: 4
Type gerecht: diner

Benodigdheden:
2x Koekenpan
Kookpan
Kom

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olie
  • 4 hardgekookte eieren
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 knoflookpeulen
  • 4 groene pepers
  • 2 aardappelen, in blokjes gesneden
  • 6 el tamarindepasta
  • 1/4 theelepel kurkumapoeder
  • 1/2 theelepel rode chilipoeder
  • 3/4 theelepel mosterdzaad
  • 1/2 theelepel urad dal
  • 5-6 kerrieblaadjes
  • Zout naar smaak

Bereiding:

  1. Kook de aardappelen in een pan halfgaar met drie eetlepels tamarindepasta in twee kopjes water.
  2. Rooster de kokos, knoflook, komijnzaad, groene pepers en kurkumapoeder.
  3. Maal de geroosterde masala met een scheutje water tot een pasta.
  4. Verhit twee eetlepels olie in een pan, voeg de masalapasta toe en bak dit een minuutje.
  5. Voeg drie eetlepels tamarindepasta toe samen met rode chilipoeder en zout.
  6. Roer alles goed.
  7. Voeg dan de aardappel- en tamarindebouillon toe en kook dit gedurende 10-15 minuten.
  8. Snijd de eieren doormidden en leg ze voorzichtig in de jus.
  9. Dek het af en laat ongeveer 5 minuten sudderen.
  10. Verhit in een andere pan een eetlepel olie met de mosterdzaadjes, urad dal en kerrieblaadjes.
  11. Laat ze enkele seconden knetteren en voeg ze snel toe aan de jus.
  12. Heet opdienen.

 

 

Producten besproken in dit artikel:

Chakra Cooking Coconut Oil, 500 ml
 
 
         

Chakra Cooking Coconut Oil, 500 ml

Door bij het koken gebruik te maken van kokosolie wordt de o..
€3,49
Glutenvrij
Chakra Desicatted Coconut (Gedroogde Kokos)
 
 
         

Chakra Desicatted Coconut (Gedroogde Kokos)

Een heerlijke glutenvrije basis om te gebruiken in de lekker..
€1,99
Glutenvrij
Chakra Cumin (Komijnzaad)
 
 
         

Chakra Cumin (Komijnzaad)

Komijn is een essentieel ingrediënt bij het bereiden van cu..
€2,35
Aachi Masala Tamarind Paste, 300 gr
 
 
         

Aachi Masala Tamarind Paste, 300 gr

Tamarinde heeft een smaakvolle zure smaak met een vleugje zo..
€2,89
Aachi Masala Turmeric Powder (Kurkuma Poeder)
 
 
         

Aachi Masala Turmeric Powder (Kurkuma Poeder)

Dit kurkuma poeder is geselecteerd van de beste kurkuma waar..
€0,79

 

Glutenvrij
Chakra Chilli Powder (Chilipoeder)
 
 
         

Chakra Chilli Powder (Chilipoeder)

Deze chilipoeder is gemaakt van de beste kwaliteit pepers. B..
€2,49
Chakra Mustard (Mosterdzaad)
 
 
         

Chakra Mustard (Mosterdzaad)

Zwarte mosterdzaadjes hebben een heerlijke aromatische smaak..
€0,85
Glutenvrij
Chakra Black Urid Dhal Gota (Urid Boon), 1 kg
 
 
         

Chakra Black Urid Dhal Gota (Urid Boon), 1 kg

De Urid boon is een populaire peulvrucht in India. Urid dal ..
€3,29
Glutenvrij
Chakra Rock Salt (Steenzout), 500 gr
 
 
         

Chakra Rock Salt (Steenzout), 500 gr

Steenzout is gezonder dan normaal tafelzout, door de hoeveel..
€2,15
Chakra Dried Curry Leaves (Curry bladeren)
 
 
         

Chakra Dried Curry Leaves (Curry bladeren)

Eén van die geheime ingrediënten uit India zijn de currybl..
€1,99

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-