Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
De bekende Indiase curry is een hersen brekende aangelegenheid en we hebben allemaal wat tips en trucs nodig om de perfecte versie te krijgen.
De kruidigheid in Indiaas eten gaat veel over rijkdom en balans. En die balans vind je terug in de standaard Indiase curry. Het enige dilemma bij het bespreken van de Indiase curry is dat het niet slechts één gerecht is.
De curry, zoals Britse kolonisten hem identificeerden, is een reeks bereidingen gemaakt met een verscheidenheid aan ingrediënten uit verschillende delen van India. Een paar ingrediënten en kooktechnieken verbinden echter al deze curries tot één samenhangend geheel.
Hier zijn enkele eenvoudige tips en trucs om je kookkunst te verbeteren.
Hoewel het voor mensen uit India een tweede natuur is om de hele kruiden in de hete olie te doen voordat ze iets anders in de pan toevoegen, zijn wii dit niet gewoon. Deze stap brengt de smaak van de kruiden naar voren.
Of het nu pepers of knoflook zijn, gebruik verse voor de curry. Je wilt niet dat je curry bederft door verschrompelde pepers of knoflook die hun smaak hebben verloren.
Voeg op het einde garam masala toe. Hoewel we misschien vergeten zout toe te voegen, zijn we maar al te enthousiast om klodders garam masala in onze curry te laten vallen.
Onze tip: wacht tot de curry bijna gaar is en voeg dan de masala toe. Je kunt de garam masala eventueel zelf bereiden of gebruiken maken van de kant en klare Aachi Garam Masala.
Gebruik voor de juiste consistentie in plaats van synthetische voedselverdikkingsmiddelen tomaten-, amandel- of cashewpaste en kokosmelk.
Je curry is zout en pittig maar een snufje suiker helpt de zuurgraad te reguleren en geeft balans.
Als je teveel zout hebt gebruikt, kunnen we dit tot op zekere hoogte oplossen. Pers citroensap om de smaak in evenwicht te brengen.
Je kunt je niet haasten met de curry, niet voordat je een expert bent. Koken op middelhoog of laag vuur op een bepaald moment tijdens de bereiding is van vitaal belang om de ingrediënten goed te laten garen.
Bron: food.ndtv.com
Reacties
Wees de eerste om te reageren...