Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Inclusief een heerlijk recept voor kokumsap
Kokum (Gracinia Indica) staat bekend als oma's remedie tegen zuurbranden. Het groeit voornamelijk in de West-Ghats, met name de regio Goa en Konkan. Het is een kleine vrucht, zoals een cherrytomaat, die rood van kleur is en bij het rijpen naar paars verkleurt. Hoewel deze verse variëteit beschikbaar is, wordt de gedroogde variëteit, gemaakt na het drogen van het gerijpte fruit, vaak verkocht en heeft het ook culinaire toepassingen. Het heeft een zure smaak met een lichtzoet aroma. Dit sierlijk uitziende ingrediënt heeft ook enkele gezondheidsvoordelen op zijn naam staan.
Kokumsap is een aangenaam drankje om een zonnesteek te overwinnen of te voorkomen. Leer hoe je traditioneel kokumsap maakt om de zomerhitte te verslaan.
Vertrouw op een glas vol van dit kolumsap om je onmiddellijk op te frissen, op de desi-manier. Deze tongstrelende combinatie vol smaak en kruiden heeft sterke tonen van komijn en zwart zout die de scherpte van kokum prachtig aanvullen.
Een gekoeld glas kokumsap gemaakt met gedroogde kokum, weinig suiker en zout/zwart zout zal de zuurtegraad helpen verlichten. Te veel suiker kan echter de zuurgraad verergeren, dus houd het gebruik van suiker in de gaten.
Kokumsap maken:
Combineer de kokum en 1 kopje water in een magnetronbestendige kom en plaats dit in de magnetron gedurende 1 minuut op de hoogste stand. Zet het hierna 10 minuten apart.
Giet het kokum watermengsel af en zet de kokum en het uitgelekte water apart.
Combineer de kokum en ½ kopje uitgelekt kokumwater in een mixer en mix tot een gladde pasta.
Zet dit opzij.
Combineer 1 kopje suiker en ½ kopje water in een magnetronbestendige kom en zet de magnetron op de hoogste stand gedurende 8 minuten, tussendoor één keer roeren na 4 minuten.
Voeg de voorbereide kokumpasta toe en meng goed.
Zeef het met een zeef en houd het kokum-suikermengsel opzij en gooi de kokumresten weg.
Voeg 1 theelepel komijnzaadpoeder, ¾ theelepel zwart zout en een snufje citroenzuur toe aan het kokumsuiker mengsel en meng dit goed.
Doe vlak voor het serveren 2 eetlepels van het bereide kokummengsel in een glas en giet er ½ kopje gekoeld water over.
Serveer dit onmiddellijk.
Bewaar een fles van dit sapconcentraat in de koelkast, zodat je het kunt verdunnen en pure zelfgemaakte sap hebt wanneer je maar wilt, in plaats van kant-en-klare siropen te gebruiken.
Dit traditionele kokumsap om de zomerhitte te verslaan is echt verfrissend. Van Kokum is bekend dat het een zonnesteek verhelpt en de suiker geeft je ook meteen een bron van energie.
Tips voor het maken van kokumsap:
Reacties
Wees de eerste om te reageren...