6 Voordelen Van Kokum - Kodumpuli - Geenaardappels.nl

6 Voordelen Van Kokum - Kodumpuli

  • Geplaatst op
  • Door Geenaardappels.nl
  • Geplaatst in Informatief
  • 0
6 Voordelen Van Kokum - Kodumpuli

Inclusief een heerlijk recept voor kokumsap

6 Voordelen van Kokum - Kodumpuli

Kokum (Gracinia Indica) staat bekend als oma's remedie tegen zuurbranden. Het groeit voornamelijk in de West-Ghats, met name de regio Goa en Konkan. Het is een kleine vrucht, zoals een cherrytomaat, die rood van kleur is en bij het rijpen naar paars verkleurt. Hoewel deze verse variëteit beschikbaar is, wordt de gedroogde variëteit, gemaakt na het drogen van het gerijpte fruit, vaak verkocht en heeft het ook culinaire toepassingen. Het heeft een zure smaak met een lichtzoet aroma. Dit sierlijk uitziende ingrediënt heeft ook enkele gezondheidsvoordelen op zijn naam staan.

  1. Kokum - Een remedie tegen zuurbranden: dit is een legendarisch voordeel van kokum, gepromoot door Ayurveda. Zuurbranden is een modern geschenk aan de mensheid in het snelle leven van vandaag. Haast en zorgen staan ​​bekend als de belangrijkste oorzaak van zuurbranden. Een gekoeld glas kokumsap gemaakt van gedroogde kokum, weinig suiker en zout / zwart zout zal helpen het zuurbranden te verminderen. Te veel suiker kan echter het zuurbranden verergeren, dus houd het gebruik van suiker in de gaten.
  2. Kokum - Goed voor de spijsvertering: De extracten van de kokum in de vorm van sap staan ​​er ook om bekend dat ze andere maagproblemen verlichten, zoals indigestie en winderigheid vanwege de antibacteriële eigenschappen. Kokum doodt de schadelijke bacteriën en beschermt de goede darmbacteriën, waardoor maagproblemen worden verlicht.
  3. Kokum - Een krachtige antioxidant: Kokum's krachtige component 'garcinol' draagt ​​de antioxiderende eigenschappen. Dit betekent dat kokum het vermogen bezit om het schadelijke effect van vrije radicalen te bestrijden waarvan bekend is dat ze, als ze in het lichaam worden achtergelaten, verband houden met een reeks ziekten zoals kanker, diabetes, hartaandoeningen enz. Over het algemeen bevordert het de celregeneratie en handhaaft het de gezondheid van cellen en organen van het lichaam.
  4. Kokum - voor gebarsten hielen: Een toepassing van een pasta van kokum in combinatie met boter of olie kan worden gebruikt om gebarsten hielen, huiduitslag en blaren te genezen. Kokumboter is bijvoorbeeld vrij beroemd en komt ook voor in veel cosmetica zoals huidlotions, zepen en balsems.
  5. Kokum - om lichaamswarmte te verslaan: Kokumsap is een enorme dorstlesser die een verkoelend effect op het lichaam heeft. Drink een glas kokumsap om de verzengende hitte van de zomer te verslaan.
  6. Kokum - Voor een gezond hart: Het hydroxycitroenzuur, een verbinding die in kokum wordt aangetroffen, staat erom bekend het cholesterolgehalte te verlagen en de eetlust te onderdrukken, en zo te werken aan het beheersen van obesitas en het behouden van een gezond hart.

 

Recept kokumsap (kokum sherbet, kokam sharbat)

Kokumsap is een aangenaam drankje om een ​​zonnesteek te overwinnen of te voorkomen. Leer hoe je traditioneel kokumsap maakt om de zomerhitte te verslaan.

Vertrouw op een glas vol van dit kolumsap om je onmiddellijk op te frissen, op de desi-manier. Deze tongstrelende combinatie vol smaak en kruiden heeft sterke tonen van komijn en zwart zout die de scherpte van kokum prachtig aanvullen.

Een gekoeld glas kokumsap gemaakt met gedroogde kokum, weinig suiker en zout/zwart zout zal de zuurtegraad helpen verlichten. Te veel suiker kan echter de zuurgraad verergeren, dus houd het gebruik van suiker in de gaten.

Kokumsap maken:

Combineer de kokum en 1 kopje water in een magnetronbestendige kom en plaats dit in de magnetron gedurende 1 minuut op de hoogste stand. Zet het hierna 10 minuten apart.

Giet het kokum watermengsel af en zet de kokum en het uitgelekte water apart.

Combineer de kokum en ½ kopje uitgelekt kokumwater in een mixer en mix tot een gladde pasta.

Zet dit opzij.

Combineer 1 kopje suiker en ½ kopje water in een magnetronbestendige kom en zet de magnetron op de hoogste stand gedurende 8 minuten, tussendoor één keer roeren na 4 minuten.

Voeg de voorbereide kokumpasta toe en meng goed.

Zeef het met een zeef en houd het kokum-suikermengsel opzij en gooi de kokumresten weg.

Voeg 1 theelepel komijnzaadpoeder, ¾ theelepel zwart zout en een snufje citroenzuur toe aan het kokumsuiker mengsel en meng dit goed.

Doe vlak voor het serveren 2 eetlepels van het bereide kokummengsel in een glas en giet er ½ kopje gekoeld water over.

Serveer dit onmiddellijk.

Bewaar een fles van dit sapconcentraat in de koelkast, zodat je het kunt verdunnen en pure zelfgemaakte sap hebt wanneer je maar wilt, in plaats van kant-en-klare siropen te gebruiken.

Dit traditionele kokumsap om de zomerhitte te verslaan is echt verfrissend. Van Kokum is bekend dat het een zonnesteek verhelpt en de suiker geeft je ook meteen een bron van energie.

Tips voor het maken van kokumsap:

  1. Gebruik de half gedroogde variant van kokum die geen zaden heeft en zacht is.
    2. De hoeveelheid suiker kan worden aangepast naar jouw wens.
    3. Het citroenzuur is toegevoegd om de houdbaarheid van de siroop te verlengen, maar als je wilt kun je dit vermijden.
    4. Koel het kokumsuikermengsel volledig af en bewaar gekoeld in een luchtdichte verpakking.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-