7 Indiase Voedingsmiddelen Rijk Aan Vezels - Geenaardappels.nl

7 Indiase Voedingsmiddelen Rijk Aan Vezels

  • Geplaatst op
  • Door Geenaardappels.nl
  • Geplaatst in Informatief
  • 0
7 Indiase Voedingsmiddelen Rijk Aan Vezels

Wil je jouw dagelijkse vezelinname verhogen, maar weet je niet waar je moet beginnen?

7 Indiase voedingsmiddelen rijk aan vezels

Wil je jouw dagelijkse vezelinname verhogen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Deze 7 Indiase vezelrijke voedingsmiddelen kunnen je misschien helpen.

We denken vaak dat het volgen van een eiwitrijk, vezelrijk of ander voedingsrijk dieet moeilijk te volgen zal zijn. En aannames zoals het opgeven van onze favoriete dal roti en alleen overleven op avocado's en quinoa geven ons de rillingen.

Maar tot ieders opluchting voorziet het Indiase dieet ons al van veel noodzakelijke voedingsstoffen. Als je bijvoorbeeld de vezelinname in jouw dieet wilt verhogen voor een betere spijsvertering, gewichtsverlies of zelfs een gezond hart, hoeft je niet ver te zoeken.

Omdat er een aantal veel voorkomende Indiase ingrediënten zijn die jouw go-to-bron kunnen zijn voor de dagelijkse vezelinname.

Hier zijn 7 veel voorkomende Indiase voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels:


1. Linzen

Linzen (of dal) die we gewoonlijk hebben, zijn niet alleen een hoge bron van plantaardige eiwitten, maar ook rijk aan voedingsvezels. De vezels en koolhydraten in dhals helpen je om langer energie en een vol gevoel te houden.

2. Banaan

Bananen zijn een hoge bron van vezels. Onoplosbare vezels die in bananen worden aangetroffen, hebben de neiging om de spijsvertering te vertragen, waardoor je langer een vol gevoel hebt. Volgens een studie uitgevoerd door de Universiteit van Leeds in het VK, kunnen vezelrijke voedingsmiddelen zoals banaan het risico op cardiovasculaire en coronaire hartziekten verlagen.

3. Volkoren granen

Volkoren granen hebben tal van voordelen en een hoge bron van onoplosbare vezels is daar een van. Onoplosbare vezels voegen volume toe aan onze ontlasting en helpen maagproblemen zoals constipatie te voorkomen. Een studie uitgevoerd door de Monash University in Australië suggereert dat vezelrijk voedsel zoals volle granen ook kan helpen beschermen bij het ontstaan ​​van diabetes type 1.


4. Gierst

De vezel die aanwezig is in gierst helpt de stofwisseling te verbeteren. Volgens een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Lund, Zweden, zou het hebben van de vezels in gierst de eetlust en de bloedsuikerspiegel kunnen verminderen. De onderzoekers suggereerden ook dat gierst de gezondheid van mensen zou kunnen verbeteren door het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

 

5. Noten

Noten zoals amandelen en pistachenoten zijn hoge bronnen van vezels die je lang een vol gevoel geven en helpen bij het bevorderen van een goede darmgezondheid. Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Florida suggereert dat 'pistachenoten een geweldige bron zijn van gezonde vetten, eiwitten, vezels en antioxidanten, en ze helpen de gezonde darmbacteriën verder te stimuleren'


6. Komkommer

Het blijkt dat de essentiële zomerkomkommer veel voordelen heeft, vooral als je hem met de schil consumeert. Klinisch voedingsdeskundige Rupali Dutta zegt: "Het wordt aanbevolen om fruit of voedsel met schil te eten, omdat deze essentiële vezels bevatten die een must zijn voor je lichaam. De donkergroene kleur van de komkommerschil duidt op de aanwezigheid van antioxidanten erin, wat zorgt voor voeding."

7. Moringa bladeren

De multifunctionele moringa-plant is te vinden in verschillende delen van het land en elk deel van de plant kan worden gebruikt. Moringa-bladeren worden beschouwd als vezelrijk en helpen je om langer vol te blijven. In haar boek 'How To Lose Back Fat' vertelt Cynthia Trainer ook over Moringa-bladerenthee en hun gewichtsverlieseffecten op het lichaam.

 

Dit zijn enkele van de veelvoorkomende voedingsmiddelen die in India worden gevonden en die je gemakkelijk kunnen helpen jouw dagelijkse vezelinname te behouden.

 

Disclaimer: deze inhoud, inclusief advies, biedt alleen algemene informatie. Het is op geen enkele manier een vervanging voor een gekwalificeerde medische mening. Raadpleeg voor meer informatie altijd een specialist of jouw eigen arts. NDTV is niet verantwoordelijk voor deze informatie.

 

Bron: food.ndtv.com

 

Producten besproken in dit artikel:

Chakra Horse Gram (linze), 500 gr
 
 
         

Chakra Horse Gram (linze), 500 gr

Linzen zijn bij uitstek het antwoord op een gezondere voedin..
€2,79
Glutenvrij
Native Food Pearl Millet (parelgierst), 500 gr
 
 
         

Native Food Pearl Millet (parelgierst), 500 gr

Pearl Millet of parelgierst is het kleine, gele of witte kor..
€3,69
De Nieuwe Band Cashewnoten, 200 gr
 
 
         

De Nieuwe Band Cashewnoten, 200 gr

Biologische cashewnoten met een heerlijke smaak. Ideaal door..
€4,65
Glutenvrij
Chakra Moringa Seeds, 100 gr
 
 
         

Chakra Moringa Seeds, 100 gr

Moringa zaden zijn afkomstig uit de peulen van de moringa bo..
€4,50
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-