7 regionale Indiase street foods om zelf te maken - Geenaardappels.nl

7 Regionale Indiase streed foods die je gemakkelijk thuis kunt maken

  • Geplaatst op
  • Door Geenaardappels.nl
  • Geplaatst in Informatief
  • 0
7 Regionale Indiase streed foods die je gemakkelijk thuis kunt maken

7 regionale Indiase street foods om zelf te maken

Hier is een lijst met 7 populaire Indiase tussendoortjes die gemakkelijk thuis kunnen worden gemaakt.

Regionaal eten verliest nooit zijn charme! Omdat elke regio van India zijn eigen traditie vertegenwoordigt, variëren de eetervaringen levendig naarmate je door de lengte en breedte van het land reist.

En elke staat heeft ook een scala aan kwijlende lekkernijen voor streed foods die divers zijn en het regionale tintje van die specifieke plaats dragen. Als je hierdoor al zin krijgt in street food, maak je dan geen zorgen! We hebben een lijst samengesteld met 7 regionale street foods die je gemakkelijk thuis kunt maken als je niet naar de verschillende regio's kunt reizen.

1 Pani Puri

Geen enkele discussie over Indiaas street food kan compleet zijn zonder de vermelding van pani puri. Er is bijna niemand die niet wil genieten van deze lekkernij. Hoewel het in het noorden in de volksmond bekend staat als 'golgappa', wordt het in West-Bengalen 'puchka' genoemd en in Odisha staat het bekend als 'gupchup'.

Pani puri is een combinatie van deegbolletjes gevuld met aardappelpuree, kikkererwten en het zoetzure vocht. Het zal je smaakpapillen zeker prikkelen.

2 Jhalmur

Dit is een beroemde streed food uit West-Bengalen. Je kunt het vinden in tal van kraampjes langs de weg in Kolkata en andere delen van de staat. Het is echter niet altijd mogelijk om naar Kolkata te gaan om van deze delicatesse te genieten.

Dus, wat is het volgende beste? Maak het thuis! Het enige wat je nodig hebt zijn gepofte rijst, uien, pinda's, tomaten, groene pepers en kruiden zoals chaat masala.

Zodra je deze ingrediënten hebt gemengd, bedek je het met wat mosterdolie en je smakelijke en heerlijke jhalmuri is klaar!

3 Vada Pav

Dit is een van de meest populaire straatvoedselproducten in Mumbai. Mensen eten het als ontbijt en soms zelfs als lunch.

Vada pav is eigenlijk een aardappel-vada ingeklemd tussen een pav samen met een verrukkelijke chutney. Dit eenvoudig tussendoortje kan gemakkelijk thuis worden gemaakt!

4 Dhokla

Dit is een delicatesse uit Gujarat! Dhokla, gekookt met besan en tot in de perfectie gestoomd, kan elke dag je favoriete snack zijn. Het duurt amper 30 minuten om het te maken. Eet het met groene chutney.

5 Medhu Vada

Deze Zuid-Indiase delicatesse (gefrituurde donutvormige linzenbeignet) is knapperig en luchtig en kan gemakkelijk thuis worden gemaakt. Combineer deze beignets met sambhar gekookt in een mengsel van kruiden. Geniet ervan met een kokoschutney in Zuid-Indiase stijl.

6 Chole Bhature

Hoewel het een delicatesse uit Punjabi is, heeft Chole Bhature in veel delen van India aan populariteit gewonnen. Het is een typisch ontbijt in veel huishoudens. Je zou talloze plaatsen in Delhi vinden die lekkere chole bhaturas serveren.

Maak de chole met gekookte kikkererwten en voeg wat smaakvolle Indiase kruiden toe. Geniet ervan met de luchtige bhature.

7 Dabeli

Hoewel Dabeli zijn oorsprong vindt in Gujarat, is het ook in andere delen van het land een geliefd straatvoedsel

Om het te maken, hoef je alleen maar wat aardappelvulling met een aantal kruiden te bereiden en het als vulling in broodjes te doen met gehakte uien en, net voordat je ervan gaat genieten, met pinda's.

Dus waar wacht je op? Bereid je voor om met deze gerechten de regionale smaken van India in je eigen keuken te creëren!

 

Bron: food.ndtv.com

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-