Broccoli Gebruiken In Indiaas Eten - Geenaardappels.nl

Broccoli Gebruiken In Indiaas Eten

Broccoli Gebruiken In Indiaas Eten

Op zoek naar snelle en gezonde Indiase broccoli recepten die je in je instant pot of op het fornuis kunt maken?

Broccoli gebruiken in Indiaas eten

Op zoek naar snelle en gezonde Indiase broccoli recepten die je in je instant pot of op het fornuis kunt maken? Indian Veggie Delight heeft een lijst samengesteld met de beste vegetarische broccoli recepten.

1. Broccoli & Spinaziesoep

Broccoli spinaziesoep is een gezonde, ultra-romige soep gemaakt in een instant pot snelkookpan of op de kookplaat met broccoli, spinazie en kaas. Het is het perfecte comfortgerecht voor het hele jaar.

Deze broccolisoep is een eenpans low carb Keto-gerecht dat minder dan 30 minuten duurt om te bereiden.

In een pan op middelhoog vuur de boter zacht maken. Als de boter gesmolten is, voeg je de knoflook toe en kook je 30 seconden.

Fruit de ui totdat deze transparant wordt.

Voeg daarna de broccoli toe en bak 2 minuten voordat je het water toevoegt en kookt, afgedekt, tot de broccoliroosjes zacht zijn, ongeveer 2-3 minuten.

Voeg de spinazie, kaas, melk toe en breng op smaak met peper en zout. Roer alles goed door elkaar. Breng het water aan de kook. Zet op dit punt de gasvlam aan.

Pureer de soep met een staafmixer tot hij helemaal glad is. Als je geen staafmixer hebt, pureer het mengsel dan in fasen in een blender als het een beetje is afgekoeld.

Als de soep te dun is, bind hem dan aan met het maizena-watermengsel en kook 2 minuten. Dit resulteert in een dikke consistentie.

Broccoli Spinaziesoep is gekookt en klaar om te eten.

2. Tandoori Broccoli

Tandoori broccoli tikka is een fusiongerecht gemaakt met broccoli gemarineerd in een gekruide marinade op basis van yoghurt en gebakken in een airfryer of oven.

Maak in de airfryer tandoori broccoli

Om consistent koken te garanderen, maakt u de broccolikop schoon en snijdt u hem in hapklare roosjes.

De broccoli wordt dan geblancheerd. Breng op hoog vuur een middelgrote pan met gezouten water aan de kook.

Leg de broccoli 1 minuut in kokend water (voor stevige broccoli), verplaats hem dan naar een kom met water en ijsblokjes om af te koelen.

Giet het water af en dep ze droog met keukenpapier of keukenpapier als ze zijn afgekoeld. Als alternatief kunt u de broccoli in de instant pot koken.

Meng hangende wrongel, besan, gember-knoflookpasta, kurkumapoeder, rode chilipoeder, komijnpoeder, garam masala, chaat masala, Kasuri methi, citroensap, zout en olie samen in een grote mengkom.

Voeg vervolgens de geblancheerde/gestoomde broccoliroosjes toe en schep ze om zodat elk stuk broccoli in de marinade zit. Zet de kom 15-20 minuten in de koelkast nadat je hem hebt afgedekt.

Bak het in de airfryer gedurende 8-10 minuten op 180°C of totdat de randen bruin en knapperig beginnen te worden. Schud halverwege de mand goed.

Schep alles op een serveerschaal, knijp er wat limoensap over, besprenkel het met chaat masala en serveer het dan meteen met munt-yoghurtchutney.

 

Bron: iwmbuzz.com

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-