Geef makreel de smaak van India met dit eenvoudige recept - Geenaardappels.nl
Kwaliteit verzekerd
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld morgen in huis
Gratis* verzending vanaf € 45,-

Geef makreel de smaak van India met dit eenvoudige recept

  • Geplaatst op
  • Door Geenaardappels.nl
  • Geplaatst in Recepten
  • 0
Geef makreel de smaak van India met dit eenvoudige recept

Geef makreel de smaak van India met dit eenvoudige recept

Deze dikke, vette vis combineert supergoed met aromatische kruiden.

Wat is het eerste soort eten dat in ons opkomt als we aan Indiaas eten denken? Ongetwijfeld zal curry voor velen van ons het eerst opkomen. De curry’s worden op smaak gebracht met diverse kruiden en specerijen. Deze zijn natuurlijk ook afzonderlijk te gebruiken voor onze eigen creaties.

Heb je ooit kerriekruiden in vis of groenten gewreven en gegrild of geroosterd? Of je favoriete vissoep gemaakt maar in plaats daarvan andere kerriekruiden toegevoegd?

Zo kan makreel ook op geheel eigen wijze smaak worden gegeven.

Makreel met kurkuma, chili en knoflook

Juli is een geweldige tijd voor makreel. Deze mollige, vette vissen zijn heerlijk te bereiden met aromatische kruiden. En terwijl menig een makreel normaal gesproken alleen barbecuet of grilled met een beetje boter en citroen, geven we hem vandaag een paar extra smaken om zijn rijke en robuuste smaakprofiel naar voren te brengen.

Meng in een keukenmachine een beetje gepelde gember, met wat teentjes knoflook, verse chilipeper, olijfolie en een snufje kurkuma.

Mix tot een gladde pasta. Houdt je van chili- of knoflooksmaak, voeg dan een beetje meer van een van deze toe. Wees echter voorzichtig met de kurkuma, want te veel zal de marinade bitter maken.

 

  1. Bestrijk beide kanten van de makreelfilets met de marinade.
  2. Laat het vervolgens 10 minuten op kamertemperatuur staan.
  3. Grill of barbecue de gemarineerde makreel ongeveer twee minuten aan elke kant op hoog vuur.
  4. Laat het een paar minuten rusten en breng het eventueel verder op smaak met een beetje schilfers zout.
  5. Serveer de vis met wat crème fraîche, gehakte verse koriander en enkele partjes limoen.

 

Bron:
Irishtimes.com   JP McMahon

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Kwaliteit verzekerd
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld morgen in huis
Gratis* verzending vanaf € 45,-