Gezond Eten? Eet Bamboescheuten! - Geenaardappels.nl

Gezond Eten? Eet Bamboescheuten!

  • Geplaatst op
  • Door Geenaardappels.nl
  • Geplaatst in Informatief
  • 0
Gezond Eten? Eet Bamboescheuten!

Hoe bamboescheuten helpen bij jouw gezondheid.

Gezond Eten? Eet Bamboescheuten!

Hoe bamboescheuten helpen bij jouw gezondheid

Bamboescheuten worden gezien als een van de meest voedzame voedingsmiddelen die nuttig zijn voor de algehele ontwikkeling van het lichaam.

Met temperaturen die dagelijks fluctueren, stellen experts voor dat een gezond dieet om de immuniteit te versterken, de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren en de bloeddruk op peil te houden, essentieel is om fit te blijven in dit seizoen.

Volgens voedingsdeskundige Lovneet Batra kan het opnemen van bamboescheuten in jouw dieet de darmgezondheid verbeteren, het hart beschermen, de huid laten stralen en jou sterkere botten geven.

In het kort

  • Bamboescheuten helpen bij de spijsvertering en maken de botten sterker.
  • Omdat het vezelrijk is, helpt bamboescheuten bij het afvallen.
  • Het bevordert ook de cardiovasculaire gezondheid.


"Bamboescheuten spelen een immense rol als gezondheidsvoeding omdat ze een hoog gehalte aan eiwitten, aminozuren, koolhydraten en veel belangrijke mineralen en vitamines hebben en zeer weinig vet bevatten, om ons gezond te houden", schreef de expert in een Instagram-bericht.

Gezondheidsvoordelen van bamboescheuten

Het helpt bij de spijsvertering

Deze groente heeft een relatief hoog gehalte tot 4 procent cellulose, bevordert de peristaltische beweging van de darmen en bevordert de spijsvertering.

"Het voorkomt ook constipatie en vermindert lichaamsvet. Het werkt ook als een prebioticum, wat betekent dat ze brandstof leveren voor de heilzame bacteriën in je darmen", aldus de voedingsdeskundige.

Het bevordert de gezondheid van het hart

Bamboescheuten zijn rijk aan fytosterolen, ideaal voor het verlagen van schadelijk LDL of slechte cholesterol. Dit verbetert de bloedcirculatie en bevordert de algehele cardiovasculaire gezondheid. Vanwege het hoge gehalte aan vitamine K helpt bamboe bij het handhaven van een normale bloeddruk en wordt het bestempeld als een hart beschermende groente.

Het helpt bij de collageensynthese

Deze groente is rijk aan silica. "Silica is het derde meest voorkomende element in het menselijk lichaam na zink en ijzer. Silica verhoogt de weefselniveaus van hydroxyproline, een belangrijk aminozuur dat nodig is voor de synthese van collageen en elastine", schreef de deskundige.

Cruciaal voor de gezondheid van de botten

Bamboescheuten zijn rijk aan calcium en mangaan, die de botdichtheid en kracht verhogen. Bovendien bevatten ze veel vitamine C, wat helpt bij de opname van andere essentiële mineralen voor de gezondheid van de botten.

Het helpt bij gewichtsverlies

Bamboescheuten bevatten weinig calorieën maar veel vezels, waardoor ze een geweldige aanvulling zijn op een gezond afslankdieet. "Vezels kunnen helpen bij het vertragen van het legen van de maag, zodat u zich langer vol voelt tussen de maaltijden door", aldus de voedingsdeskundige.


Ontdek het nu zelf en probeer eens de bamboescheuten van Valle del Sole.

Valle Del Sole Bamboescheuten, 227 g
 
 
         

Valle Del Sole Bamboescheuten, 227 g

Bamboescheuten zijn mals, sappig en een tikje zoet, en geven..
€1,17

 

Bron: https://www.indiatoday.in

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-