Hou je niet van pittig eten? - Geenaardappels.nl

Hou je niet van pittig eten?

  • Geplaatst op
  • Door Geenaardappels.nl
  • Geplaatst in Informatief
  • 0
Hou je niet van pittig eten?

Dan zijn deze Indiase gerechten voor jou.

Hou je niet van pittig eten?

Dan zijn deze Indiase gerechten voor jou


Niet al het Indiase eten is pittig en dat betekent zeker niet dat deze gerechten niet smaakvol zijn.

Met een bevolking van meer dan 1,3 miljard mensen en 28 staten is één artikel niet voldoende om de enorme geschiedenis en rijkdom van de Indiase keuken te beschrijven. Indiaas eten staat wereldwijd bekend om zijn rijke smaak, aromatische ingrediënten en levendige kleuren.

Mensen die geen fan zijn van pittig eten, kunnen echter worden geïntimideerd door te dineren in hun lokale Indiase restaurant.

Gelukkig voor deze fijnproevers biedt de uitgebreide keuken van India gerechten die ook vriendelijk zijn voor paletten die geen overmatige niveaus van kruiden kunnen verdragen. Liefhebbers van niet-pittig eten kunnen zich nu verheugen. Hier zijn wat minder pittige, maar nog steeds zeer heerlijke opties om te proberen.

Ontbijt

Omdat het een enorm land is, genieten verschillende regio's in India op verschillende manieren van hun ontbijt. Veel voorkomende voedselproducten zijn onder meer poori, poha, pap, roti, paratha, aapam, pongal en idiyaapam. Bekijk enkele populaire Zuid-Indiase ontbijtproducten die niet te pittig zijn voor je smaakpapillen!

Idlis

Idlis is een hartige rijstwafel die erg populair is in Zuid-India en Sri Lanka. Deze rijstwafels worden dampend warm geserveerd met verschillende chutneys en sambar, een smaakvolle soep gemaakt van groenten, linzen en duivenerwten.

Masala Dosa

Een dosa is een crêpe of dunne pannenkoek gemaakt van linzen en rijst. Er zijn veel variaties van dosa in heel India, maar een populaire variëteit is de bescheiden masala dosa of met aardappelen gevulde dosa.

De aardappelvulling is gemaakt van gekookte aardappelen gepureerd met uien, pepers, kerriebladeren en andere smaakmakers zoals komijn, kurkuma of zelfs garnituren van kokosnoot. Het resultaat is een knapperige, hartige crêpe gevuld met een heerlijke aardappelvulling.

Medu Vada

Een ander Zuid-Indiaas hoofdbestanddeel, medu vada, is het hartige equivalent van Noord-Amerikaanse donuts!

Ook bekend als linzenbeignets, wordt medu vada gemaakt van gemalen zwarte linzen en andere ingrediënten, zoals fenegriek (bekend als methizaden) of kerriebladeren, waardoor een beslag wordt gevormd dat in donuts wordt gevormd voordat het wordt gefrituurd.

De beignets worden geserveerd naast kokoschutney, sambar en idlis. Dit ontbijtgerecht is perfect voor fijnproevers met een lage kruidentolerantie en kan zelfs als tussendoortje worden gegeten!

Lunch of diner

Een typische lunch- of dinermaaltijd in India kan bestaan ​​uit bijgerechten, waaronder dal (een soep op basis van linzen), ingemaakte groenten en een stoofpot op basis van groenten (of vlees).

De maaltijd wordt geserveerd met rijst of flatbreads zoals in de oven gebakken naan of een ronde, ongezuurde flatbread genaamd roti (of chapati).

Liefhebbers van kruiden kunnen genieten van een stevige Goan vindaloo of Rajasthani laal maas, maar er zijn veel mildere gerechten voor fijnproevers met een lage kruidentolerantie.

Boter Kip

Boterkip is een universeel bekend gerecht en is te vinden op bijna elk menu van een Indiaas restaurant.

Dit gerecht werd in de jaren vijftig voor het eerst gemaakt door drie chef-koks in Delhi. Traditioneel wordt boterkip bereid met yoghurt, citroensap en andere kruiden en gekookt in een tandooroven voordat het wordt toegevoegd aan een rijke tomatenjus.

Door het veelvuldige gebruik van room is boterkip een heerlijk mild alternatief voor zijn pittigere tegenhangers.

Palak Paneer

Een ander populair gerecht, de jus in palak paneer, wordt gemaakt met spinazie, gepureerde spinazie, tomaten, uien, komijn, knoflook, kurkuma en garam masala. Vervolgens wordt paneer - een zachte kwark - in blokjes gesneden en aan de jus toegevoegd.

Dit Noord-Indiase gerecht is heerlijk romig en past goed bij vers gemaakte naan of een bedje van gewone basmatirijst.

Malai Kofta

Klinken gefrituurde bolletjes aardappelen en kaas, gesmoord in een rijke tomaat niet zondig lekker?

Dat is precies wat malai kofta is. Voor andere culturen kan kofta verwijzen naar echte gehaktballen, maar in India worden ze meestal gemaakt met groenten.

De basis van dit gerecht is een rijke curry bestaande uit tomaten, gember, knoflook, uien en cashewnoten. Hoewel het wat tijd (en veel liefde) vergt om het te maken, is dit gerecht perfect voor speciale gelegenheden.

Navratan Korma

Gemaakt van een melange van noten, zaden, fruit en groenten vindt deze luxe romige curry zijn oorsprong van de Mughlai.

In het Hindi vertaalt navratan zich in het Engels naar 'negen juwelen' en verwijst naar de negen hovelingen (of navaratna's) van Akbar, de Mughal-keizer.

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt deze curry gemaakt met 9 verschillende groenten of garnituren (de “juwelen”), zoals paprika, maïs, erwten, bloemkool, wortelen, sperziebonen, rozijnen, granaatappelpitjes, stukjes ananas, cashewnoten... echt eindeloos.

Met een combinatie van verschillende verse groenten, knapperige peulvruchten en vers fruit, zal de eerste hap van navratan korma zoet, romig en hartig zijn (met een zeer milde hint van kruiden, of helemaal niet)!


Snacks

Van de straten van Delhi tot de kust van Goa, in India wordt er, tezamen met familie en vrienden, vaak genoten van een snack tijdens theetijd.

Theetijd hoeft niet te eindigen met een eenvoudig koekje met een gloeiend heet glas thee of chai; India heeft een heleboel snacks - zonder overdreven pittig te zijn - die thuis kunnen worden bereid of gekocht bij straatverkopers.

Brood Pakora

Brood pakora kan bij het ontbijt worden genuttigd, maar is ook een populaire middagsnack.

Door twee sneetjes brood te vullen met gekruide aardappelen en andere specerijen (chutneys, kruiden en smaakmakers), wordt deze sandwich in kikkererwtenbeslag gedoopt voordat hij wordt gefrituurd.

Je kunt in Mumbai meestal straatverkopers vinden die deze knapperige, hartige sandwich verkopen. Deze sandwich wordt genuttigd met verschillende chutneys (of zelfs ketchup).

Dhokla

Deze Gujarati-snack is een sponsachtige traktatie gemaakt van griesmeel en kikkererwtenmeel, samen met andere ingrediënten, waaronder kruiden (d.w.z. mosterdzaad, kerrieblaadjes, komijnzaad), koriander, citroensap en yoghurt.

Dit gerecht is perfect voor mensen met een zure tong en is ook nog eens perfect zoet.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-