Kodumpuli Als Hulp Bij Afslanken? - Geenaardappels.nl

Kodumpuli Als Hulp Bij Afslanken?

  • Geplaatst op
  • Door Geenaardappels.nl
  • Geplaatst in Informatief
  • 0
Kodumpuli Als Hulp Bij Afslanken?

Deze variëteit aan tamarinde die in de Zuid-Indiase keuken wordt gebruikt, kan gewichtsverlies bevorderen.

Deze variëteit aan tamarinde die in de Zuid-Indiase keuken wordt gebruikt, kan gewichtsverlies bevorderen

Wist je dat dit geheime ingrediënt in Zuid-Indiaas eten kan helpen om sneller gewicht te verliezen? Dit klinkt misschien ongelooflijk, maar dit eeuwenoude geheim van gewichtsverlies kan u helpen om moeiteloos hardnekkig vet te verliezen.

Malabar-tamarinde, in de volksmond bekend als Kodumpuli, is een klassieke tamarinde die in de meeste Zuid-Indiase delicatessen wordt gebruikt. Interessant is dat deze tamarinde van nature groeit in Kerala en krachtige gezondheidsvoordelen heeft, die kunnen helpen bij de behandeling van verschillende spijsverteringsproblemen. Hier is alles wat u moet weten over Malabar Tamarinde en hoe het helpt bij sneller gewichtsverlies.

 

Wat is Kodumpuli?

Kodumpuli
Kodumpuli, een hoofdingrediënt dat wordt gebruikt in de Maleisische keuken, is in feite een zuurmiddel dat wordt gebruikt om rasam, curries en visdelicatessen een pittig tintje te geven. Deze natuurlijk groeiende vrucht ziet eruit als een bleek groenachtig geel gekleurde pompoen. Deze Tamarinde rijpt echter twee tot drie maanden om geschikt te worden voor consumptie. Het uithardingsproces verandert niet alleen de kleur, maar geeft de tamarinde ook een onderscheidende aroma en smaak.

 

Gezondheidsvoordelen van Kodumpuli

Behalve dat het een zuurmiddel is voor heerlijke gerechten, staat Kodumpuli erom bekend dat het meerdere gezondheidsvoordelen biedt. De schillen van deze vrucht worden gedroogd en gebruikt voor het koken. Het wordt ook gebruikt als een remedie voor maagaandoeningen en verbetert de algehele immuniteit.

 

Hoe het helpt bij het afvallen

Kodumpuli is van nature geladen met de goedheid van onder andere aminozuren, vetzuren en hydroxycitroenzuur (HCA). In feite heeft de aanwezigheid van HCA in deze tamarinde ontstekingsremmende eigenschappen, wat helpt bij het onderdrukken van de eetlust. Het hydroxycitroenzuur helpt voorkomen dat een enzym, citraatlyase genaamd, suiker omzet in vetten. Bovendien helpt het bij het verbeteren van de serotoninespiegels, wat helpt bij het bieden van verzadiging en slaap induceert, wat geleidelijk helpt bij het verbeteren van het metabolisme en gewichtsverlies bevordert.

 

Wat zeggen experts?

Volgens Dr. Shabnam Mir - adviserend arts en hoofd klinische diensten bij Antara. "We raden Kodumpuli, ook bekend als Malabar Tamarinde, aan als een goede fruitoptie voor gewichtsverlies, het stimuleren van iemands energie en het ontgiften van het lichaam. Het helpt bij het vrijmaken van gelukkige hormonen, helpt bij het induceren van slaap en stimuleert het spijsverteringsproces. Het wordt speciaal aanbevolen voor senioren omdat het ook helpt de botten te versterken. Men mag het voor de maaltijd consumeren, tot drie keer per dag en in vloeibare vorm na het drogen in de zon.”

 

Kodumpuli drankje

Kodumpuli
Neem een ​​kom, week een stuk Kodumpuli een nacht in water.

Neem een ​​pan, voeg water toe samen met geweekte Kodumpuli. Voeg dan wat tulsiblaadjes, kruidnagel, venkelpoeder en rietsuiker/suiker toe.

Zeef de thee en geniet! Meng dit met water en drink het voor de maaltijd voor sneller gewichtsverlies.

 

Bron: timesofindia.indiatimes.com

 

Producten besproken in dit artikel:

Glutenvrij
Chakra Black Kokum - Kodumpuli, 200 gr
 
 
         

Chakra Black Kokum - Kodumpuli, 200 gr

Kokum - Kodumpuli (ook bekend als gambodge, Malabar-tamarind..
€2,65
       

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-