Linzen groeien in populariteit - Geenaardappels.nl

Linzen groeien in populariteit

  • Geplaatst op
  • Door Geenaardappels.nl
  • Geplaatst in Informatief
  • 0
Linzen groeien in populariteit

Maar waarom is dit eigenlijk?

Linzen zijn zijn rijk aan:
  • koolhydraten
  • voedingsvezels
  • eiwitten
  • B-vitamines
  • mineralen (ijzer, calcium, molybdeen en fosfor).
Linzen zijn goed voor je gezondheid omdat ze het LDL-cholesterol verlagen en dat is weer goed voor de bloedvaten.

Linzen zijn verkrijgbaar in een breed scala van soorten. De 3 populairste zijn:
 
  1. Bruine linzen zijn de minst dure en mengen goed in soepen.
  2. Groene linzen worden ook wel Franse linzen genoemd en worden vaak voor salades gebruikt. Ze hebben dezelfde textuur als Beluga-linzen en worden stevig wanneer ze worden gekookt.
  3. Rode linzen zijn snel om te koken en verliezen hun vorm na te zijn gekookt.
 
Het voordeel van linzen is dat ze snel koken, waarbij voorweken niet nodig is. De kooktijd van linzen verschilt van type tot type. De rode linzen bijvoorbeeld koken ongeveer 20 minuten, bruine linzen 45 minuten tot een uur terwijl de groene linzen 30 tot 45 minuten koken.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-