Recept: Gebraden Kip Andhra Stijl
Gebraden kip in Andhra stijl is zo'n delicatesse die een unieke smaak heeft in vergelijking met andere recepten voor gebraden kip. Dit kiprecept kan een geweldige optie zijn voor avondhapjes bij een dampende kop thee of als diner met rijst en jouw favoriete groenten.
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
Aantal personen: 2
Type gerecht: bijgerecht
Benodigdheden:
- Kom 2x
- Wok of diepe koekenpan
- Koekenpan
Ingrediënten:
- 500 gram kip
- 7-8 Kerrieblaadjes
- 2,5 cm kaneel
- 1 eetlepel citroensap
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel ghee
- 1/4 theelepel venkelzaad
- 3-4 groene pepers (gesneden)
- 2 middelgrote ui (gesneden)
- 10 cashewnoten
- 1/4 theelepel kurkuma
- 1 eetlepel gember knoflook pasta
- 1 theelepel rode chilipoeder
- 2 el wrongel
- Korianderblaadjes
Bereiding:
- Eerst moet je de kip marineren met zout, 1/2 theelepel rode chilipoeder, gember- en knoflookpasta, kurkuma en wrongel en een uur apart houden.
- Snijd nu de uien in plakjes. Hak ook de korianderblaadjes en pers citroensap in een aparte kom. Plet vervolgens de cashewnoten en kaneel tot poedervorm en houd deze apart.
- Zodra de kip gemarineerd is, verwarm je ghee in een grote wok, bak je uien op een laag vuur tot de ui glazig wordt.
- Voeg nu gemarineerde kip toe in de wok en bak dit tot de kip mals en sappig wordt.
- Verhit ondertussen olie in een andere pan, verhit olie en bak groene pepers, venkelzaad en curryblaadjes.
- Voeg nu deze tadka toe aan de kipwok samen met cashewnotenpoeder, kaneelpoeder, zwarte peper, 1/2 theelepel rode chilipoeder en eventueel zout naar smaak.
- Bak nu de kip even aan. Blijf ongeveer 5 minuten roeren. Voeg op het laatst gehakte korianderblaadjes en citroensap toe.
- Serveer de kip warm met roti of naan en rijst.
Producten besproken in dit artikel:
Bron: food.ndtv.com
Reacties
Wees de eerste om te reageren...