Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Een heerlijke Indiase curry op basis van erwten.
Keema is een stoofpot die meestal wordt bereid als curry met ingrediënten zoals gehakt lamsvlees of geitenvlees, groene erwten, aardappelen, gember, chili, uien, ghee, knoflook en garam masala kruiden. De naam van het gerecht betekent gehakt in Urdu. Hoewel keema het populairst is in Noord-India, Pakistan en Bangladesh, geloven sommigen dat het gerecht Perzische oorsprong heeft.
Keema wordt vaak geserveerd als hoofdgerecht, vergezeld van harde broodjes of naan en andere platbroden. Het kan ook worden gebruikt als een vulling voor samosa's en parathas.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
Aantal personen: 4 personen
Type gerecht: bijgerecht
Indicatie voedingswaarden per portie:
Energie: 615,95 kJ / 427 Kcal
Eiwit: 30 g
Koolhydraten: 17 g
Waarvan suikers: 6 g
Vet: 27 g
Waarvan verzadigd: 10 g
Vezels: 4 g
Natrium: 132 mg
Zout: 0,33 g
Benodigdheden:
Blender
Diepe koekenpan of hapjespan met deksel
Ingrediënten:
Bereiding:
Tip:
Voeg eventueel meer groene peper toe voor een meer pittiger gerecht.
Probeer eens te variëren met en heel blik tomatenblokjes of met 200 g yoghurt.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...