Recept: Kip Curry Andhra Stijl
De kipcurry's van Andhra kunnen een absolute aanrader zijn met zijn combinatie van vurige kruiden en nootachtige textuur. Hier hebben we een geweldig recept voor kipcurry in Andhra-stijl dat je gemakkelijk thuis kunt maken.
Dit recept voor kipcurry, ook bekend als Andhra Kodi Kura, is van chef-kok Srinu van het restaurant Southern Spice. De Andhra keuken staat bekend om zijn vurig hete en pittige gerechten en dit kiprecept is hier geen uitzondering op.
Een authentiek Andhra recept vol smaakvolle kruiden en rijke jus. Andhra kipcurry heeft echter veel versies, zoals in kustgebieden wordt het gekookt met gemalen kokos of kokosmelk. Een echt snel en gemakkelijk kiprecept dat binnen een uur kan worden gekookt, maar er voortreffelijk en uitgebreid uitziet voor een perfect etentje. Vol met rijke specerijen, kruiden en cashewnoten, deze mag je niet missen!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
Aantal personen: 4
Type gerecht: diner
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 3 eetlepels geraffineerde olie
- 1 laurierblad
- 3 groene kardemom
- 3 kruidnagels
- 1 klein kaneelstokje
- 1 ui, in plakjes
- 1 eetlepel gember-knoflookpasta
- 1/2 kg kip (in hapklare stukjes gesneden)
- 1 theelepel kurkuma
- Zout naar smaak
- 2 kopjes water
- 2 groene pepers (gespleten)
- Handvol kerrieblaadjes
- 2 theelepels rode chilipoeder
- 2 eetlepels cashewnoten - maanzaadpasta (week 15 cashewnoten en 1 eetlepel maanzaad een uur in een kopje melk. Maal het tot een pasta.)
- 2 theelepels kip masala
- 2 theelepels kasoori methi (gedroogd fenegriekblad)
- 1 theelepel garam masala
- 2 theelepels dhaniya poeder (korianderpoeder)
- voor garnering: gehakte korianderblaadjes
Bereiding:
- Voeg in een wok geraffineerde olie toe. Voeg een laurierblad, groene kardemom, kruidnagel, kaneel toe. Laat ze het aroma vrijgeven.
- Voeg nu uien toe. Bak de ui tot ze goudbruin zijn en voeg dan de gember-knoflookpasta toe.
- Meng en voeg de stukjes kip toe. Bak dit tot ze een beetje beginnen te kleuren.
- Voeg nu de kurkuma en eventueel het zout toe. Roer en voeg water toe.
- Voeg de groene peper en de kerrieblaadjes toe. Laat de curry sudderen.
- Voeg de rode chilipoeder, cashewnoot-maanzaadpasta, kip masala, kasoori methi, garam masala en dhaniya poeder toe.
- Meng goed en laat de curry sudderen tot de kip gaar is. Voeg indien nodig meer water toe.
- Garneer het met korianderblaadjes en serveer het met gestoomde rijst.
Bron: food.ndtv.com
Producten besproken in dit artikel:
Reacties
Wees de eerste om te reageren...