Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Gevalletje "foutje bedankt!"
Sambar is een populair currygerecht bereid met bouillon op basis van tamarinde, linzen en groenten. Het komt oorspronkelijk uit Tamil Nadu, maar is ook erg populair in Sri Lanka en in heel Zuid-India. Het gerecht wordt traditioneel geserveerd met gestoomde rijst of verschillende Indiase flatbreads.
Sambar is gemaakt als een fout door de zoon van de Maratha-heerser Shivaji genaamd Sambhaji. Omdat de chef-kok weg was, wilde Sambhaji dal voor zichzelf bereiden, en hij deed tijdens het kookproces een beetje tamarinde in de pan. De koninklijke chef-koks scholden hem uit, aangezien tamarinde niet in dal wordt gebruikt.
Sambhaji hield echter van het gerecht en noemde het sambar, naar zichzelf. Tegenwoordig zijn er talloze variaties op het gerecht, zoals sambar met zeevruchten, kipsambar en zelfs de ongewone melksambar. De groenten sambar is te bereiden met groenten naar keuze.
Dankzij de Madras Sambar poeder van Aachi is dit gerecht zonder al te veel moeite te maken. Alle benodigde kruiden zitten met de juiste verhouding in deze kruidenmix.
Voorbereidingstijd: 60 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Moeilijkheid: normaal
Aantal personen: 4 personen
Type gerecht: bijgerecht
Indicatie voedingswaarden per portie:
Energie: 399,4 kJ / 95,4 Kcal
Eiwit: 3,28 g
Koolhydraten: 19,86 g
Waarvan suikers: 0 g
Vet: 0,12 g
Waarvan verzadigd: 0,05 g
Vezels: 0,98 g
Natrium: 316,85 mg
Zout: 0,8 g
Benodigdheden:
(Snel)kookpan
Dosa of koekenpan
Kadai of hapjespan
Soep-/pollepel
Ingrediënten:
Bereiding:
Reacties
Wees de eerste om te reageren...