Recept: Tomatenrijst - Geenaardappels.nl

Recept: Tomatenrijst

Recept: Tomatenrijst

Leer nu hoe je een heerlijke tomatenrijst maakt!

Recept: Tomatenrijst

Op zoek naar een recept voor tomatenrijst? Leer nu hoe je een heerlijke tomatenrijst maakt!

Dit recept voor tomatenrijst is een must voor iedereen die van heerlijke, smaakvolle en pittige eenpansmaaltijden houdt. De combinatie van tomaat met rijst is hemels en dit eenvoudige recept voor tomatenrijst helpt je om het zelf thuis te maken.

Tomatenrijst is een populair Zuid-Indiaas rijstrecept, welke gemakkelijk kan worden gemaakt met eventueel overgebleven rijst, tomaten en een heleboel kruiden.

Je kunt dit tomatenrijstrecept gemakkelijk maken in een (snel)kookpan of een braadpan. Je kunt experimenteren met de smaken en ingrediënten van het gerecht om zo je eigen versie van tomatenrijst te krijgen.

Op de dagen dat je geen plannen hebt om een ​​uitgebreide maaltijd te bereiden, probeer dan dit tomatenrijstrecept. Het gaat ook goed samen met uienraita en boondi raita. Je kunt dit heerlijke rijstrecept combineren met papad of zelfs frites.

Traditioneel kan dit gerecht worden geserveerd met kokoschutney, sambar of een andere pittige viscurry. Het is een van de populaire recepten die je tijdens Pongal voor je dierbaren kunt bereiden.

Als er plotseling gasten langskomen die dol zijn op Zuid-Indiaas eten, dan is dit recept voor het hoofdgerecht de perfecte keuze. Om het lekkerder te maken, kun je ook ingrediënten naar eigen smaak toevoegen.

Als je van kruiden houdt, kun je de hele kruiden droog roosteren en tot in de perfectie malen en vervolgens het poeder toevoegen om de smaak van dit gerecht te versterken. Als je houdt van de fusie van pittige en lichtzure smaken, dan is dit het perfecte gerecht om van te genieten!

Als je gezondheidsbewust bent en slechte cholesterol wilt vermijden, neem dan een koudgeperste olie in plaats van een gewone geraffineerde olie. Dit maakt dit recept een veel gezondere optie om van te genieten!

Het beste van deze lekkernij is dat je je eigen vleugje smaken kunt toevoegen aan dit conventionele Zuid-Indiase recept.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Moeilijkheid: gemiddeld
Aantal personen: 4 personen
Type gerecht: diner


Indicatie voedingswaarden per portie:

Energie: 2323 kJ / 555,2 Kcal
Eiwit: 9,8 g
Koolhydraten: 135,1 g
Waarvan suikers: 32,2 g
Vet: 7,6 g
Waarvan verzadigd: 1,5 g
Vezels: 7,4 g
Natrium: 221 mg
Zout: 0,6 g


Benodigdheden:

(Snel)kookpan
Braadpan


Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Week en kook de rijst
    Was en giet de rijst af en laat het ongeveer 10 minuten weken. Neem een diepe pan, zet hem op middelhoog vuur en giet er water in. Breng het aan de kook en voeg dan de geweekte rijst toe. Dek de pan af met een deksel en kook het circa 20 minuten op middelhoog vuur tot de rijst zacht wordt, maar niet papperig. Haal het van het vuur, giet het overtollig vocht af en zet het opzij.

  2. Bereid tomatenpuree, fruit ui en kruiden
    Doe nu de gehakte tomaten in een blender en mix het goed. Breng de puree over in een kom en zet deze opzij. Verhit nu 2 eetlepels olie in een pan en voeg de ingrediënten voor het kruiden toe (mosterd, asafoetida, kerrieblaadjes, gedroogde rode pepers). Voeg uien toe en bak tot ze een beetje roze van kleur worden. Voeg dan groene pepers en gember-knoflookpasta toe. Bak deze ingrediënten een minuut.

  3. Voeg alle bestanddelen bij elkaar
    Voeg nu de tomatenpuree, kurkumapoeder, rode chilipoeder, sambarpoeder en zout naar behoefte toe. Kook tot de olie scheidt. Voeg de gekookte rijst toe aan de tomatenjus en meng dit goed door. Als je klaar bent, doe je de tomatenrijst in een serveerschaal en garneer je met gehakte korianderblaadjes. Serveer het warm met papads, chips of raita.

Tips:

  • Dit gerecht is over het algemeen pittig van smaak. Voeg minder gember en pepers toe om het minder pittig te maken.

  • Tomatenrijst smaakt het lekkerst als het wordt geserveerd met een goed gekruide Boondi Raita.

  • Door de rijst door de tomatenmix te roeren alvorens het water toe te voegen, wordt de smaak van het gerecht versterkt.

  • Je kunt de hele kruiden droog roosteren, malen en het poeder toevoegen om de smaak van dit gerecht te versterken.

  • Je kunt ook kokosolie gebruiken om tomatenrijst te bereiden.

  • Overweeg om thuis tomatenpuree te maken met verse tomaten voor de beste smaak.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-