Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
op Zuid-Indiase wijze
Van oorsprong komt het gerecht Biryani uit de Noord India, maar in Zuid India hebben ze dit gerecht overgenomen met dien verstande dat de oorspronkelijke Basmati rijst is vervangen door de Sona Masuri rijst, welke daar meer voor handen is. Het bijkomende voordeel is dat de Sona Masuri rijst minder zetmeel bevat dan de Basmati rijst. Tevens is de rijst sterk en rijk aan vezels. Het is hierdoor gezonder en makkelijker verteerbaar.
Het gerecht kan eventueel ook met lams- of schapenvlees of met kip worden bereid. Wij gebruiken echter in deze vegetarische variant alleen groenten.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheid: gemiddeld
Aantal personen: 4 personen
Type gerecht: diner
Indicatie voedingswaarden per portie:
Energie: 615,95 kJ / 147,22 Kcal
Eiwit: 5,19 g
Koolhydraten: 25,96 g
Waarvan suikers: 0 g
Vet: 2,51 g
Waarvan verzadigd: 0,97 g
Vezels: 1,97 g
Natrium: 467,73 mg
Zout: 1,17 g
Benodigdheden:
Rijstkoker
Ingrediënten:
Bereiding:
Tips:
Mais, champignon en radijsjes zijn andere opties als groente.
Gebruik eventueel een yoghurtsaus als dip bij het gerecht.
Reacties
Wees de eerste om te reageren...