Snelle Ontbijtrecepten deel 4 - Geenaardappels.nl

Snelle Ontbijtrecepten deel 4

Snelle Ontbijtrecepten deel 4

Maak heerlijke Noord-Indiase ontbijtmaaltijden in minder dan 30 minuten

Snelle Ontbijtrecepten deel 4

Maak heerlijke Noord-Indiase ontbijtmaaltijden in minder dan 30 minuten

Hoewel deze recepten snel en gemakkelijk zijn, zijn ze ook vullend en gezond, met ingrediënten als groenten, eieren en havermout.

Op de meeste dagen leven we ons leven gehaast. We zijn altijd bezig met werk of activiteiten, veelal multitasken we om zoveel mogelijk gedaan te krijgen. In zo'n routine kan koken en eten een omslachtige taak worden, zeker wanneer andere geplande activiteiten al onze tijd opslokken.

De ochtenden kunnen bijzonder hectisch zijn en zelfs thuiswerken vermindert niet de tijdsdruk waarmee we elke ochtend in de keuken te maken hebben.

's Ochtends willen we iets vullends en smakelijks bereiden, maar vaak verzanden we in de tijd die nodig is om uitgebreide ontbijtschotels klaar te maken. Maar we hebben een paar tips.

In dit vijfluik bespreken wij de komende weken enkele Noord-Indiase recepten waarvoor wij minder dan 30 minuten nodig hebben om te bereiden. Ze vullen niet alleen, maar smaken ook heerlijk aan de ontbijttafel.

In dit vierde deel maken wij Pakora Brood

Deze verrukkelijke snack kan zorgen voor een perfect ontbijt. Het is knapperig aan de buitenkant en smaakt hemels aan de binnenkant met aardappelvulling en kruiden. Het heeft een pittige smaak die je zeker zal doen watertanden. Geniet van deze gebakken lekkernijen met groene chutney of tomatensaus en maak van je ontbijt een onvergetelijke maaltijd.


Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Moeilijkheid: gemiddeld
Aantal personen: 2 personen
Type gerecht: ontbijt

Benodigdheden:

Kom
Diepe koekenpan of Wok

Ingrediënten:


Bereiding:

  1. Neem een ​​pan en verhit er olie in.
  2. Voeg mosterdzaad, kerrieblaadjes en hing toe. Roer dit een beetje.
  3. Voeg groene pepers en gemberpaste toe en meng dit goed.
  4. Doe de gekookte aardappel in de pan en voeg zout, kurkumapoeder, rode chilipoeder, garam masalapoeder en korianderblaadjes toe.
  5. Meng alles goed in de pan om een ​​dikke vulling te maken.
  6. Neem een ​​kom, voeg kikkererwtenmeel, rode chilipoeder, zout, kurkumapoeder, ajwain, rijstmeel en wat water toe.
  7. Roer het grondig om een ​​vloeibare dip te maken.
  8. Neem paneer en strooi er wat zout en rode chilipoeder over.
  9. Neem sneetjes brood en verdeel de aardappelvulling en paneer ertussen.
  10. Snijd de sneetjes brood in twee.
  11. Dip de brood plakjes in de vloeibare dip en laat het volledig inweken.
  12. Frituur het in hete olie.
  13. Serveer het warm met groene pepers en tomatenketchup.

 

Bron:
NDTV Food Desk

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-