Valentijn Love Dinner - Geenaardappels.nl

Valentijn Love Dinner

  • Geplaatst op
  • Door Geenaardappels.nl
  • Geplaatst in Diner, Recepten
  • 0
Valentijn Love Dinner

Verwennen en verrassen, dat doen we graag op Valentijn!

Valentijn Love Dinner

Verwennen en verrassen, dat doen we graag op Valentijn! En omdat ze altijd zeggen dat de liefde door de maag gaat is dit natuurlijk de ideale gelegenheid om de keuken in te duiken en een culinair hoogstandje op tafel te zetten voor je grote liefde.

Of je nu wel of niet de sterren van de hemel kunt koken, met deze instructies zet jij een tongstrelend gerecht op tafel waar menig chef-kok nog een puntje aan kan zuigen. Creëer een romantisch sfeertje en geniet samen met je geliefde van je eigen gemaakte love dinner!

We hebben een combinatie van 3 gerechten die perfect bij elkaar passen; een heerlijke rundvleescurry met naanbrood en linzen. Je kunt deze curry's uiteraard ook serveren met rijst in plaats van naanbrood.

Naanbrood kun je natuurlijk kant en klaar in de winkel kopen maar zelf gemaakt is toch echt vele malen beter. Laat je niet afschrikken door lappen tekst, het bereiden van deze gerechten is vrij simpel en het resultaat is heerlijk! 

Laten we beginnen met de rundvleescurry die eigenlijk even een poosje op het vuur moet sudderen zodat het vlees lekker mals wordt en het in je keuken heerlijk gaat ruiken.


Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: min. 90 minuten
Moeilijkheid: gemiddeld
Aantal personen: 2 personen
Type gerecht: diner


Benodigdheden:

  • Braadpan

Ingrediënten:

Bereiding: 

  1. Doe 2 eetlepels olie in de pan en voeg de grof gesneden uien toe en deze bak je even kort aan.
  2. Voeg hier vervolgens 2 grof gesneden tomaten toe.
  3. Verwarm dit ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur.
  4. Haal de ui en de tomaat uit de pan en laat dit even afkoelen.
  5. Mix daarna de ui en tomaat in een keukenmachine tot een pasta.
  6. Doe opnieuw olie in de pan en bak de pasta/mix 2 tot 3 minuten.
  7. Voeg vervolgens de 3 eetlepels vers geraspte knoflook/gember toe.
  8. Doe het vlees erbij en bak dit 5 tot 8 minuten.
  9. Voeg nu de volgende kruiden toe:
    1/2 eetlepel chilipoeder
    1 theelepel kurkuma
    1 eetlepel korianderpoeder
    2-3 eetlepels (naar smaak) gemalen zwarte peper
  10. Voeg vervolgens water toe (et vlees moet geheel onder water staan).
  11. Voeg zout naar smaak toe.
  12. Laat dit even een aantal minuten koken.
  13. Als laatste doe je een stukje kaneel en de 2 laurierbladeren in de curry.
  14. Doe het deksel op de pan en laat het lekker sudderen.

Hoe langer het opstaat hoe malser het vlees wordt. Wanneer de saus wat is ingedikt is je curry klaar!

 

Hier vind je het recept van zelfgemaakt naanbrood!

Hier vind je het recept met de linzen!

 

 




Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-