Een heerlijke Noord-Indiase dal knoedel die je moet proberen.
Vegan Recept: Dal Farra
Als je dol bent op dal (linzen) in verschillende vormen, is hier nog een heerlijke manier om het in je dagelijkse dieet op te nemen. Een heerlijke Noord-Indiase dal knoedel die je moet proberen, het heet Dal Farra.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Moeilijkheid: eenvoudig
Aantal personen: 2
Type gerecht: diner
Benodigdheden:
Stomer
Keukenmixer
Kom
koekenpan
Ingrediënten:
- 1 kop rijstmeel/ volkoren meel
- 1/2 kopje Urad Dal
- 1/2 kopje Chana Dal
- 1/2 kop Matar Dal
- 1 tl Komijnzaad
- 1/2 tl Kurkuma
- 1/2 tl Garam Masala
- 4-5 Teentjes Knoflook
- 2 groene pepers
- 1 tl Mosterdzaad
- 5-8 Kerrieblaadjes
- Asafoetida
- Naar smaak Red Chili Powder
- Zout naar smaak
Bereiding:
- Was en laat chana, urad en matar dal 2-3 uur in een kom weken.
- ls je klaar bent, doe je de dal-mix in de mixer. Voeg ook knoflook en pepers toe. Maak een fijne pasta.
- Meng zout, rode chilipoeder, haldi, garam masala en komijnzaad door de dalmix en laat dit even staan.
- Kneed een zacht deeg met rijstmeel/volkorenmeel, water en wat zout. Maak kleine puri.
- Leg de dalmix op een kant van de puri en vouw met de andere kant dicht.
- Zet een stomer klaar en stoom de Farra ongeveer 20 minuten.
- Als je klaar bent, haal je het van het vuur en houd je het apart.
- In een andere pan wat olie verhitten, mosterdzaadjes knetteren, hing, kerrieblaadjes, de gestoomde farra toevoegen en een paar minuten bakken.
Producten besproken in dit artikel:
Reacties
Wees de eerste om te reageren...