Voordelen van vingergierst (ragi) - Geenaardappels.nl

Voordelen van vingergierst (ragi)

Voordelen van vingergierst (ragi)

Bij een gezonde levensstijl hoort ook de consumptie van vingergierst.

Voordelen van vingergierst (ragi)

Vingergierst wordt over het algemeen ragi genoemd. Bij een gezonde levensstijl hoort ook de consumptie van vingergierst.

Bij vingergierst is vastgesteld dat het de grootste hoeveelheid calcium van alle gierst bevat. Het is een hoofdbestanddeel van de voeding in India en je kunt het steeds vaker in supermarkten vinden.

Waarom?

Het meest opmerkelijke is dat vingergierst het hele jaar door geteeld wordt. Vingergierst is niet vatbaar voor droogte. Het kan groeien in de armste gronden met weinig regenval.

Waarom is het niet zo populair?

Vingergierst is eigenlijk een vergeten product. Andere graangewassen zoals rijst en tarwe worden veel meer aangeboden en is dus meer ingeburgerd. Maar gelukkig ontdekken steeds meer mensen vingergierst vanwege de vele gezondheidsvoordelen.

Een eenvoudige manier om jouw gezondheid te verbeteren, is zonder twijfel gierst aan jouw dieet toe te voegen.

 

Wat is er speciaal aan onze vingergierst?

Als een van de beste verkopers van gierst in Nederland, hebben we ervaring met het betrekken van gierst van ons uitgebreide netwerk van giersttelers in India.

De hygiënisch gekweekte gierst komt rechtstreeks van het boerenland en er worden geen kunstmatige smaakstoffen, conserveermiddelen aan toegevoegd. Wij leveren de gierst met een hoogwaardige verpakking die zorgt voor blijvende versheid.

Als je gierst van pure kwaliteit tegen een redelijke prijs nodig hebt, hoeft je niet ergens anders te zoeken. Wij hebben diverse soorten gierst ruim op voorraad!

 

Waarom vingergierst?

Vingergierst is een belangrijke gierst die veel wordt verbouwd in verschillende regio's van India en Afrika. De wetenschappelijke naam is Eleusine Coracan.

Het is een goede bron van eiwitten, koolhydraten, voedingsvezels en mineralen.

In vergelijking met alle andere gierstsoorten bevat vingergierst de hoogste hoeveelheid calcium en kalium. Het zit ook vol met aminozuursectoren tryptofaan, leucine, isoleucine en trypsine.

 

Natuur en smaak

Vingergierst heeft meestal een neutrale smaak die veel mensen niet op prijs stellen. Voedingsdeskundigen raden aan dat het beter is om vingergierst te roosteren voordat je het aan voedsel toevoegt, wat het voedsel een nootachtige smaak geeft waardoor het goed smaakt. Het heeft een bleekroze kleur die zich ontwikkelt tot een diep roodbruin pallet.

Het wordt verwerkt tot Dosa, roti, koteletten, pappen, adai, upma en kan ook als afslankdrankje worden geconsumeerd! In India wordt veel vingergierst geconsumeerd omdat het diverse gezondheidsvoordelen zou opleveren.

Rijke bron van calcium

Vingergierst is een rijke bron van calcium die de gezondheid van de botten bij volwassenen en opgroeiende kinderen helpt versterken. Het zou ook helpen ook om het risico op het ontwikkelen van osteoporose, reumatoïde artritis en symptomen zoals gewrichtspijn enz. te voorkomen.

Houdt bloedarmoede op afstand

Vingergierst is een rijke bron van ijzer wat ijzertekort helpt voorkomen en bloedarmoede op afstand houdt. Het helpt om de productie van rode bloedcellen te verhogen, waardoor de hemoglobine verder toeneemt. Dit helpt bij het transport van zuurstof door het lichaam en voorkomt diverse symptomen die door ijzertekort kunnen optreden.

Geen ongerustheidgevoelens

Heb je last van een verstoord slaapritme? Regelmatige consumptie van vingergierst op een matig niveau zou kunnen helpen je om angst te verminderen en depressie te behandelen. Tevens wordt geclaimd dat het ook helpt om migraine en hoofdpijn te voorkomen.

Goed voor moeders

Regelmatige consumptie van vingergierst zou ook goed zijn voor zogende moeders. Door de regelmatige consumptie van vingergierst bevat de moedermelk driemaal zoveel calcium. Het helpt om de melkproductie te verhogen en het zou ook stemmingswisselingen helpen te bestrijden.

Vingergierst is goed voor mensen met diabetes

Naast het hoge vezelgehalte helpt het om de bloedsuikerspiegel bij diabetici onder controle te houden. Vingergierst is ook een van de voedingsmiddelen met een lage glycemische index en heeft een lager vermogen om de bloedsuikerspiegel te verhogen.

Voorkomt hypertensie

Vingergierst kan ook helpen om de bloeddruk te verlagen en hypertensie te voorkomen.

Voorkomt hartaandoeningen

Vingergierst helpt de twee belangrijkste risicofactoren voor hartaandoeningen te voorkomen, namelijk diabetes en hypertensie. Het vermindert ook het risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen en cardiovasculaire symptomen.

Vingergierst tegen acne

Vingergierst is gevuld met tannine, dit zijn plantaardige stoffen met ontstekingsremmende eigenschappen. Als gevolg hiervan helpt het om rimpels, puistjes en acne te minimaliseren en donkere vlekken en littekens te verminderen.

 

Algemene vragen en antwoorden

 1. Is vingergierst goed voor gewichtsverlies?
  Gierst bevat weinig calorieën en veel vezels. Het helpt om een voller gevoel in jouw maag te geven en gewicht te verminderen.

 2. Voor wat of wie kan gierst goed zijn?
 • Mensen met ijzertekort
 • Ouderen met een zwakke botgezondheid
 • Mensen met diabetes
 • Mensen met hypertensie
 1. Hoe vaak kun je gierst nemen?
  Gierst kan twee of drie keer per week worden geconsumeerd.
 1. Wie mag geen gierst consumeren?
  Mensen met schildklieraandoeningen.

 

Disclaimer: deze inhoud, inclusief advies, biedt alleen algemene informatie. Het is op geen enkele manier een vervanging voor een gekwalificeerde medische mening. Raadpleeg voor meer informatie altijd een specialist of uw eigen arts. Wij claimen geen verantwoordelijkheid voor deze informatie.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-