Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
De bosui is een echte smaakmaker voor gebruik in diverse gerechten. Het heeft een zachte smaak wat een beetje aan prei doet denken. Lees meer..
Calorieën/energiewaarde: 134 kJ/32 kcal
Vet: 0,19 g
Waarvan verzadigd: 0,03 g
Koolhydraten: 7,34 g
Waarvan suikers: 2,33 g
Vezels: 2,6 g
Proteïne: 1,83 g
Zout: < 0,01 g
Natrium: 16 mg
Los per bos.
Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen.
Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet.
Mee gestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze, wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen