Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Gierstkorrels zijn klein en rond. Gierst wordt meestal gekookt, maar ook geroosterd is het lekker. In het laatste geval verkrijg je een nootachtige smaak. Het heeft een krachtig aroma en is een goed alternatief voor andere graansoorten. Bovendien is giers Lees meer..
100% natuurlijk zonder toevoegingen
100% plantaardig
Glutenvrij
Italian Millet Thinai gierst is het kleine, gele of witte korreltje (de kleur van de vliesjes kan variëren van wit, rood, geel, bruin tot zwart) van een graansoort die duizenden jaren geleden al door mensen werd gegeten. In Nederland is dat meestal pluimgierst, kortweg gierst genoemd, maar er zijn op de wereld nog minstens 6 andere soorten gierst.
Italian Millet Thinai gierst is rijk aan koolhydraten, rijk aan vezels en mineralen zoals koper, eiwitten en ijzer. Het helpt om ons lichaam sterk en immuun te houden. Het helpt ook om de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte onder controle te houden. Italian Millet Thinai gierst is glutenvrij.
Het regulariseert de bloedsuikerspiegel. Het dagelijks consumeren van de gierst vermindert maagproblemen omdat het licht verteerbaar is. Het is een gezond alternatief voor rijst.
Gierst is grofweg in te delen in 2 soorten:
Kleine millets: deze zijn gepeld omdat ze een onverteerbaar vliesje hebben.
Grote millets: deze hebben geen hard, onverteerbaar vliesje en kun je ook ongepeld (volkoren) eten.
Gierst.
Calorieën/energiewaarde: 1469,6 kJ/351 kcal
Vet: 4,3 gr
Waarvan verzadigd: 1 gr
Koolhydraten: 60,9 gr
Waarvan suikers: 0 gr
Vezels: 8 gr
Proteïne: 12,3 gr
Zout: 0 gr
Natrium: 10 mgr
500 gr.
Dit product is verpakt in een omgeving waar ook pinda's, noten, sesamzaden, soja, melk en tarwe worden verwerkt.
In een koele, donkere en droge plaats bewaren. Breng de inhoud na openen over in een luchtdichte container.
Makkelijk gezegd gebruik je gierst zoals je ook rijst gebruikt. Je kunt gierst dus gewoon koken, stomen, risotto of pilav mee maken, (half) vermalen tot meel om mee te bakken (vaak in combinatie met andere meelsoorten) of (griesmeel)pap of andere desserts mee te maken. Gierst wordt ook wel geweekt om pas daarna te vermalen tot slurry om pannenkoeken mee te bakken. Je kunt gierst ook poffen tot een soort kleine popcorn of gebruiken als couscous of bulgur. In India wordt gierst vaak in de snelkookpan bereid, niet zozeer om tijd te winnen, maar voor een extra fluffy resultaat. Maak de korrels na koken los, een beetje zoals bij couscous, om te voorkomen dat ze samenklonteren. De verschillende soorten gierst smaken ongeveer hetzelfde (een beetje granig en een tikje bitter) en zijn allemaal op dezelfde manier te bereiden.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen