Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Gierst bevat meer eiwitten en ijzer dan eender welke andere graansoort. Gierst bevat veel magnesium en vitamine B en is gunstig voor het cholesterolgehalte. In Afrika en Azië behoort gierst tot één van de belangrijkste voedingsmiddelen. Lees meer..
100% natuurlijk zonder toevoegingen
100% plantaardig
Glutenvrij
Gepolijst
Varagu Kodo Millet gierst lijkt sterk op rijst. Varagu Kodo Millet gierst bevat een grote hoeveelheid polyfenolen die als antioxidant werken. Het heeft een hoog eiwitgehalte, een laag vetgehalte en een zeer hoog vezelgehalte. Varagu Kodo gierst is zeer licht verteerbaar, bevat veel lecithine en is uitstekend geschikt voor het versterken van het zenuwstelsel. Het is rijk aan B-vitamines, vooral niacine, B6 en foliumzuur, evenals de mineralen zoals calcium, ijzer, kalium, magnesium en zink.
Varagu Kodo millet gierst bevat geen gluten en is goed voor mensen die glutenintolerant zijn. Regelmatige consumptie van de gierst is zeer gunstig voor postmenopauzale vrouwen die lijden aan tekenen van hart- en vaatziekten, zoals hoge bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte. Varagu Kodo Millet gierst is rijk aan fytochemicaliën, wat helpt bij het verminderen van kankerrisico's.
Gierst is grofweg in te delen in 2 soorten:
Kleine millets: deze zijn gepeld omdat ze een onverteerbaar vliesje hebben.
Grote millets: deze hebben geen hard, onverteerbaar vliesje en kun je ook ongepeld (volkoren) eten.
Gierst.
Energiewaarde / Calorieën: 1478 kJ/353 kcal
Vet: 1,4 gr
Waarvan verzadigd: 1 gr
Koolhydraten: 65,9 gr
Waarvan suikers: 0 gr
Vezels: 9 gr
Proteïne: 8,3 gr
Zout: 0 gr
Natrium: 10 mgr
500 gr.
Dit product is verpakt in een omgeving waar ook pinda's, noten, sesamzaden, soja, melk en tarwe worden verwerkt.
In een koele, donkere en droge plaats bewaren. Breng de inhoud na openen over in een luchtdichte container.
Makkelijk gezegd gebruik je gierst zoals je ook rijst gebruikt. Je kunt gierst dus gewoon koken, stomen, risotto of pilav mee maken, (half) vermalen tot meel om mee te bakken (vaak in combinatie met andere meelsoorten) of (griesmeel)pap of andere desserts mee te maken. Gierst wordt ook wel geweekt om pas daarna te vermalen tot slurry om pannenkoeken mee te bakken. Je kunt gierst ook poffen tot een soort kleine popcorn of gebruiken als couscous of bulgur. In India wordt gierst vaak in de snelkookpan bereid, niet zozeer om tijd te winnen, maar voor een extra fluffy resultaat. Maak de korrels na koken los, een beetje zoals bij couscous, om te voorkomen dat ze samenklonteren. De verschillende soorten gierst smaken ongeveer hetzelfde (een beetje granig en een tikje bitter) en zijn allemaal op dezelfde manier te bereiden.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen