Jaggery is een smakelijke ongeraffineerde rietsuiker. De voordelen van jaggery zijn onder meer het vermogen om het lichaam te reinigen, als spijsverteringsmiddel te werken en een gezonde hoeveelheid mineralen te bieden.
Ragi, ook wel finger millet (vingergierst), staat bekend om haar zeer hoge voedingswaarden. Ragi is een rijke bron van calcium, kalium, ijzer, eiwitten, vezels en andere mineralen. Ragi is glutenvrij.
Vingergierst meel of ragi meel is een voedingssupplement dat rijk is aan calcium, vezels, eiwitten, ijzer en andere mineralen. Het heeft een nootachtige smaak.
Kasjmiri peper is een hoge kwaliteit peper welke groeit in de beste groei regio's van India. Dankzij de luchtdichte verpakking blijft de kwaliteit bewaard. Een must have voor in de keuken.
Cholam - Great Millet ( Sorghum ) gierst reguleert de bloedsuikerspiegel. Het dagelijks consumeren van de gierst vermindert maagproblemen omdat het licht verteerbaar is. Het is een gezond alternatief voor rijst.
Brown Top Millet wordt beschouwd als een van de voedzaamste soorten gierst. Het is een traditionele graansoort en wordt beschouwd als de oudste vorm van menselijk voedsel.
Jowar flour (gierstmeel), ook wel bekend als cholam flour of great millet flour, wordt veel gebruikt in de Indiase keuken. Het is een licht gekleurd meel met een fijne textuur. Het heeft een hoog eiwitgehalte en bevat geen gluten.
Chana dal is lekker, voedzaam en makkelijk verteerbaar. Het wordt gebruikt in soepen, salades, curry's en rijstgerechten maar kan ook worden geroosterd en vermalen tot kikkererwtenmeel (besan).
Ragi Boiled Rice is een gierst wat ideaal is voor het snel en gemakkelijk maken van gezonde pap. Het kan ook worden gebruikt voor het bereiden van al die recepten die kunnen worden bereid met normale rijst.
Eén van die geheime ingrediënten uit India zijn de currybladeren. Deze gedroogde curry bladeren geven uw gerecht de smaak en het heerlijke aroma uit de Indiase keuken.
Parelgierst, ook bekend als 'pearl millet' of ‘Kambu’ of ‘Bajra’, is een voedzaam graan dat oorspronkelijk uit Afrika komt. Het heeft kleine ronde korrels en een milde, nootachtige smaak.
Ajwain of Ajowan (koningskomijn) wordt in Inda veel gebruikt in broden, taarten en in groenten-, curry- en dahlgerechten en bij vis. Tevens is het smaakvol bij bonen of aardappelen. Veelal wordt het gekookt, geroosterd of even meegebakken in olie of boter
Ragi Flour is een rode meel die ook bekend staat als kurakkan flour, red millet flour of finger millet flour. Het bevat een rijke hoeveelheid voedzame vitamines en mineralen en is van nature glutenvrij.