Ragi, ook wel finger millet (vingergierst), staat bekend om haar zeer hoge voedingswaarden. Ragi is een rijke bron van calcium, kalium, ijzer, eiwitten, vezels en andere mineralen. Ragi is glutenvrij.
Kuthiraivali Millet (gierst) is glutenvrij, het heeft een lichtzoete smaak en je kunt het eten als vervanger van rijst, quinoa en couscous. Ook kun je er een lekker ontbijt van maken in combinatie met gedroogd fruit en honing.
Brown Top Millet wordt beschouwd als een van de voedzaamste soorten gierst. Het is een traditionele graansoort en wordt beschouwd als de oudste vorm van menselijk voedsel.
Cholam - Great Millet ( Sorghum ) gierst reguleert de bloedsuikerspiegel. Het dagelijks consumeren van de gierst vermindert maagproblemen omdat het licht verteerbaar is. Het is een gezond alternatief voor rijst.
Proso gierst heeft een eiwitgehalte wat vergelijkbaar met dat van tarwe, maar het aandeel van essentiële aminozuren (leucine, isoleucine en methionine) is aanzienlijk hoger in proso-gierst.
Jowar / Cholam / Great Millet gierst reguleert de bloedsuikerspiegel. Het dagelijks consumeren van de gierst vermindert maagproblemen omdat het licht verteerbaar is. Het is een gezond alternatief voor rijst.