Kambu - Pearl Millet (parelgierst), 500 gr - Geenaardappels.nl

€3,29
Toevoegen aan winkelwagen

Chakra Kambu - Pearl Millet (parelgierst), 500 gr

Chakra Kambu - Pearl Millet (parelgierst), 500 gr
€3,29 Incl. btw
Niet op voorraad

Gierst bevat meer eiwitten en ijzer dan welke andere graansoort. Gierst bevat veel magnesium en vitamine B en is gunstig voor het cholesterolgehalte. In Afrika en Azië behoort gierst tot één van de belangrijkste voedingsmiddelen. Lees meer..

Artikelnummer:
33731210
EAN Code:
8904064636583
Tenminste houdbaar tot:
21-2-24


Keurmerk webwinkel
  • Achteraf betalen

    eerst ontvangen, dan betalen
  • Veilig betalen

    met SSL certificaat
  • Snelle levering

    voor 15.00 besteld vandaag verzonden
  • Gratis verzending

    vanaf € 49,-

Kambu - Pearl Millet (parelgierst)


Kambu Pearl Millet (parelgierst) 100% natuurlijk zonder toevoegingen
Kambu Pearl Millet (parelgierst) 100% plantaardig
Kambu Pearl Millet (parelgierst) Glutenvrij
Kambu Pearl Millet (parelgierst) Gepolijst

Kambu Pearl Millet of parelgierst is het kleine, gele of witte korreltje (de kleur van de vliesjes kan variëren van wit, rood, geel, bruin tot zwart) van een graansoort die duizenden jaren geleden al door mensen werd gegeten. In Nederland is dat meestal pluimgierst, kortweg gierst genoemd, maar er zijn op de wereld nog minstens 6 andere soorten gierst.

Kambu Pearl Millet of parelgierst reguleert de bloedsuikerspiegel. Het dagelijks consumeren van de gierst vermindert maagproblemen omdat het licht verteerbaar is. Het is een gezond alternatief voor rijst.

Gierst wordt meestal gekookt, maar ook geroosterd is het lekker. In het laatste geval verkrijg je een nootachtige smaak. Het heeft een krachtig aroma en is een goed alternatief voor andere graansoorten. Bovendien is gierst van nature glutenvrij.

Gierst is grofweg in te delen in 2 soorten:

Kleine millets: deze zijn gepeld omdat ze een onverteerbaar vliesje hebben.

  • Foxtail millet (en), trosgierst of vogelgierst (nl), Setaria italica (L), thinai / korralu / navane / kang / rala (India)
  • Kodo millet (en), kodogierst (nl), Paspalum scrobiculatum (L), varagu / kodra / arikelu / harka (India)
  • Little millet (en), kutkigierst (nl), Panicum sumatrense (L), samai / kutki / saamai / samalu / sama / chama (India)
  • Barnyard millet / cockspur / Japanese millet (en), Japanse gierst / Europese hanenpoot (nl), Echinochloa crus-galli (L), kudiraivali / kuthiraivali / jhangora / odalu / oodalu / kodisama, bhagar, varai (India)

Grote millets: deze hebben geen hard, onverteerbaar vliesje en kun je ook ongepeld (volkoren) eten.

  • Proso millet / common millet / broom corn millet / hog millet / white millet (en), pluimgierst / gele gierst / goudgierst of in Nederland kortweg “gierst” genoemd, Panicum miliaceum (L)
  • Pearl millet (en), parelgierst (nl), Pennisetum glaucum (L), bajra / bajri / sajje / kambu / cambu / sajjalu (India)
  • Finger millet (en), vingergierst (nl), Eleusine coracana (L), ragi / kelvaragu / nachani / mandwa (India)


Ingrediënten

Gierst.

Voedingswaarde per 100 gr

Energiewaarde / Calorieën: 1582,6 kJ/378 kcal
Vet: 4,8 gr
Waarvan verzadigd: 0 gr
Koolhydraten: 73 gr
Waarvan suikers: 0 gr
Vezels: 1,3 gr
Proteïne: 10,6 gr
Zout: 0 gr
Natrium: 1 mgr

Verpakking

500 gr.

Allergeneninfo

Dit product is verpakt in een omgeving waar ook pinda's, noten, sesamzaden, soja, melk en tarwe worden verwerkt.

Bewaaradvies

In een koele, donkere en droge plaats bewaren. Breng de inhoud na openen over in een luchtdichte container.


Gebruik

Makkelijk gezegd gebruik je gierst zoals je ook rijst gebruikt. Je kunt gierst dus gewoon koken, stomen, risotto of pilav mee maken, (half) vermalen tot meel om mee te bakken (vaak in combinatie met andere meelsoorten) of (griesmeel)pap of andere desserts mee te maken. Gierst wordt ook wel geweekt om pas daarna te vermalen tot slurry om pannenkoeken mee te bakken. Je kunt gierst ook poffen tot een soort kleine popcorn of gebruiken als couscous of bulgur. In India wordt gierst vaak in de snelkookpan bereid, niet zozeer om tijd te winnen, maar voor een extra fluffy resultaat. Maak de korrels na koken los, een beetje zoals bij couscous, om te voorkomen dat ze samenklonteren. De verschillende soorten gierst smaken ongeveer hetzelfde (een beetje granig en een tikje bitter) en zijn allemaal op dezelfde manier te bereiden.

 

Kambu - Pearl Millet (parelgierst), 500 gr

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen

Gerelateerde producten

Glutenvrij

Chakra Samai Little Millet (Gierst), 500 gr

Gierst is een uitstekende bron van verschillende voedingssto..
€3,29
Glutenvrij

Chakra Varagu Kodo Millet (Gierst), 500 gr

Gierst bevat meer eiwitten en ijzer dan eender welke andere ..
€3,29
Glutenvrij

Chakra Italian Millet (Gierst) Thinai, 500 gr

Gierstkorrels zijn klein en rond. Gierst wordt meestal gekoo..
€3,29
Glutenvrij

Chakra Ragi (Vingergierst), 500 gr

Ragi, ook wel finger millet (vingergierst), staat bekend om ..
€2,79
Glutenvrij

Chakra Kuthiraivali Barnyard Millet (Gierst), 500 gr

Kuthiraivali Millet (gierst) is glutenvrij, het heeft een li..
€3,29

Native Food Multi Millet Adai Dosa Mix - 500 gr

Multi Millet Dosa Mix is gemaakt van een fijne mix van giers..
€3,89

Native Food Barnyard Millet Dosa Mix - 500 gr (Kuthiraivali)

Barnyard Millet Dosa Mix is gemaakt van een fijne mix van Ku..
€3,89
Glutenvrij

Chakra Cholam - Great Millet (gierst), 500 gr

Cholam - Great Millet ( Sorghum ) gierst reguleert de bloeds..
€2,69
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-