Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Seeraga Samba rijst is een glutenvrije witte rijst, wat een seizoensgebonden product is. Het is een zeer hoogwaardige rijst welke gemakkelijk kan wedijveren met de Basmati rijst. Lees meer..
100% natuurlijk zonder toevoegingen
100% plantaardig
Geschikt voor vegetarisch eten
Vegan
Glutenvrij
Seeraga Samba rijst is een glutenvrije witte rijst, wat een seizoensgebonden product is. Het is een zeer hoogwaardige rijst welke gemakkelijk kan wedijveren met de Basmati rijst.
De rijst is normaal gesproken verkrijgbaar tot augustus. Hierna is het voor ons wachten tot ca. januari voordat de rijst weer beschikbaar zal zijn.
De Seeraga Samba rijst is een eeuwenoude mystieke rijstsoort met een heerlijke smaak en aroma. Het is dan ook een van de duurste rijstsoorten uit Zuid-India omdat de teelt veel vertroeteling vereist in het veld en de opbrengst spaarzaam is.
Deze kleine rijstsoort heeft zijn naam te danken aan de gelijkenis met komijn, die in Tamilnadu bekend staat als Seeragam.
Als het goed gaar is, zijn deze korrels luchtig en los. Het is een ideale rijst voor het bereiden van Biryani. Het absorbeert de smaak van de masala in plaats van het gerecht een sterke smaak te geven zoals basmathirijst dat doet. Seeraga Samba is ook bekend als Kaima rijst en Jeerasal.
Gezondheidsvoordelen:
Rijst.
Energiewaarde / Calorieën: 1477 kJ / 353 kcal
Vet: 1 gr
Waarvan verzadigd: 0 gr
Koolhydraten: 80 gr
Waarvan suikers: 0 gr
Vezels: 0 gr
Proteïne: 6 gr
Zout: 0 gr
Natrium: 0 mgr
1 kg of 5 kg.
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
In een koele, donkere en droge plaats bewaren. Breng de inhoud na openen over in een luchtdichte container.
Voor het beste resultaat is het raadzaam de rijst eerst te weken in water, een 5 minuten tot 10 minuten voor gebruik, noodzakelijk is dat echter niet. De rijst voor bereiding wel even afspoelen.
De rijst in een pan met dubbel aantal water aan de kook brengen. Daarna door laten sudderen met het deksel op de pan voor circa 20 minuten. Haal de pan van het vuur zodra het het meeste water heeft geabsorbeerd en laat het ongeveer 5 minuten rusten met het deksel op de pan.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen