Voorraad Opruiming - Geenaardappels.nl
Betaalopties
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-
€2,69 €1,07
Toevoegen aan winkelwagen

Voorraad Opruiming: Cholam - Great Millet (gierst), 500 gr

Voorraad Opruiming: Cholam - Great Millet (gierst), 500 gr
€2,69 €1,07 Incl. btw
Op voorraad

Cholam - Great Millet ( Sorghum ) gierst reguleert de bloedsuikerspiegel. Het dagelijks consumeren van de gierst vermindert maagproblemen omdat het licht verteerbaar is. Het is een gezond alternatief voor rijst. Lees meer..

Artikelnummer:
258586842
Tenminste houdbaar tot:
18-8-22


Keurmerk webwinkel
  • Achteraf betalen

    eerst ontvangen, dan betalen
  • Veilig betalen

    met SSL certificaat
  • Snelle levering

    voor 15.00 besteld vandaag verzonden
  • Gratis verzending

    vanaf € 49,-

Voorraad opruiming

Deze producten lopen tegen de door de leverancier voorgestelde houdbaarheidsdata aan of hebben deze inmiddels overschreden. Producten die de THT-datum (Ten Minste houdbaar Tot) overschrijden zijn niet "verlopen" aangezien dit geen geneesmiddelen zijn en daarom is de THT-datum niet gerelateerd aan hun werkzaamheid. Hier is een artikel over de houdbaarheidsdatum van de Europese Unie ter referentie.

Cholam - Great Millet (gierst)


Cholam Great Millet (gierst) 100% natuurlijk zonder toevoegingen
Cholam Great Millet (gierst) 100% plantaardig
Cholam Great Millet (gierst) Glutenvrij

Cholam - Great Millet gierst is het kleine, gele of witte korreltje (de kleur van de vliesjes kan variëren van wit, rood, geel, bruin tot zwart) van een graansoort die duizenden jaren geleden al door mensen werd gegeten. In Nederland is dat meestal pluimgierst, kortweg gierst genoemd, maar er zijn op de wereld nog minstens 6 andere soorten gierst.

Cholam Great Millet gierst reguleert de bloedsuikerspiegel. Het dagelijks consumeren van de gierst vermindert maagproblemen omdat het licht verteerbaar is. Het is een gezond alternatief voor rijst.

Great Millet meel kan worden gebruikt om platte broden (rotis) te maken die enorm op het platteland van India worden gewaardeerd met pittige chutneys, linzen en peulvruchten, rauwe uien en groene pepers.

Gierst is grofweg in te delen in 2 soorten:

Kleine millets: deze zijn gepeld omdat ze een onverteerbaar vliesje hebben.

  • Foxtail millet (en), trosgierst of vogelgierst (nl), Setaria italica (L), thinai / korralu / navane / kang / rala (India)
  • Kodo millet (en), kodogierst (nl), Paspalum scrobiculatum (L), varagu / kodra / arikelu / harka (India)
  • Little millet (en), kutkigierst (nl), Panicum sumatrense (L), samai / kutki / saamai / samalu / sama / chama (India)
  • Barnyard millet / cockspur / Japanese millet (en), Japanse gierst / Europese hanenpoot (nl), Echinochloa crus-galli (L), kudiraivali / kuthiraivali / jhangora / odalu / oodalu / kodisama, bhagar, varai (India)

Grote millets: deze hebben geen hard, onverteerbaar vliesje en kun je ook ongepeld (volkoren) eten.

  • Proso millet / common millet / broom corn millet / hog millet / white millet (en), pluimgierst / gele gierst / goudgierst of in Nederland kortweg “gierst” genoemd, Panicum miliaceum (L)
  • Pearl millet (en), parelgierst (nl), Pennisetum glaucum (L), bajra / bajri / sajje / kambu / cambu / sajjalu (India)
  • Finger millet (en), vingergierst (nl), Eleusine coracana (L), ragi / kelvaragu / nachani / mandwa (India)


Ingrediënten

Gierst.

Voedingswaarde per 100 gr

Calorieën/energiewaarde: 1419,3 kJ/339 kcal
Vet: 3 gr
Waarvan verzadigd: 0 gr
Koolhydraten: 75 gr
Waarvan suikers: 0 gr
Vezels: 6 gr
Proteïne: 11 gr
Zout: 0 gr
Natrium: 6 mgr

Verpakking

500 gr.

Allergeneninfo

Dit product is verpakt in een omgeving waar ook pinda's, noten, sesamzaden, soja, melk en tarwe worden verwerkt.

Bewaaradvies

In een koele, donkere en droge plaats bewaren. Breng de inhoud na openen over in een luchtdichte container.


Gebruik

Makkelijk gezegd gebruik je gierst zoals je ook rijst gebruikt. Je kunt gierst dus gewoon koken, stomen, risotto of pilav mee maken, (half) vermalen tot meel om mee te bakken (vaak in combinatie met andere meelsoorten) of (griesmeel)pap of andere desserts mee te maken. Gierst wordt ook wel geweekt om pas daarna te vermalen tot slurry om pannenkoeken mee te bakken. Je kunt gierst ook poffen tot een soort kleine popcorn of gebruiken als couscous of bulgur. In India wordt gierst vaak in de snelkookpan bereid, niet zozeer om tijd te winnen, maar voor een extra fluffy resultaat. Maak de korrels na koken los, een beetje zoals bij couscous, om te voorkomen dat ze samenklonteren. De verschillende soorten gierst smaken ongeveer hetzelfde (een beetje granig en een tikje bitter) en zijn allemaal op dezelfde manier te bereiden.

 

 

 

Voorraad Opruiming: Cholam - Great Millet (gierst), 500 gr

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen

Nog niet gewaardeerd

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Achteraf betalen
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf € 49,-