Kwaliteit verzekerd
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 45,-
€0,99
In winkelwagen

Aachi Masala Sindhi Biryani Masala (rijst kruiden mix)

Aachi Masala Sindhi Biryani Masala (rijst kruiden mix)
€0,99 Incl. btw
Op voorraad

Sindhi Biryani is een traditioneel biryani recept uit de Pakistaanse provincie Sindh. Sindhi Biryani onderscheidt zich van andere biryani alternatieven omdat het wordt bereid met een gezonde portie aardappelen samen met het gebruikelijke vlees en rijst. Lees meer..

  • Kwaliteit verzekerd

    premium producten
  • Veilig betalen

    met SSL certificaat
  • Snelle levering

    voor 15.00 besteld morgen in huis
  • Gratis verzending

    vanaf € 45,-

Sindhi Biryani Masala


Sindhi Biryani Masala (rijst kruiden mix) 100% natuurlijk zonder toevoegingen
Sindhi Biryani Masala (rijst kruiden mix) Snel en eenvoudig te bereiden
Sindhi Biryani Masala (rijst kruiden mix) Gezond en laag in calorieën

Sindhi Biryani is een traditioneel biryani recept uit de Pakistaanse provincie Sindh en is een van de meest geliefde gerechten en een integraal onderdeel van de Sindhi keuken, maar desalniettemin is het overal in Pakistan populair en wint het nu gestaag aan populariteit over de hele wereld. Het wordt geserveerd bij verschillende gunstige gelegenheden zoals bruiloften, sociale bijeenkomsten, feesten. Bij bijna elke vlucht van Pakistaanse Internationale Vliegmaatschappij wordt een bord Sindhi biryani aan de passagiers serveert.

Sindhi Biryani onderscheidt zich van andere biryani alternatieven omdat het wordt bereid met een gezonde portie aardappelen samen met het gebruikelijke vlees- en rijstgehalte. De aardappelen worden, voordat ze aan de mix worden toegevoegd, grondig geschild en in vieren gedeeld. Dit Biryani-recept kan worden bereid met alle soorten vlees, zoals lamsvlees, schapenvlees, kalfsvlees, rundvlees of kip.

Maak nu jou eigen Indiase Sindhi Biryani rijstschotel met deze kant en klare kruidenmix.

Ingrediënten Sindhi Biryani Masala

Rode chilipoeder, gember, knoflook, zout, kaneel, kruidnagel, kardemom, komijn, steranijs, gedroogde pruimen, suiker.

Voedingswaarde per 100 gr

Calorieën/energiewaarde: 1574,03 kJ/376,2 kcal
Vet: 13,99 gr
Waarvan verzadigd: 1,61 gr
Koolhydraten: 53,28 gr
Waarvan suikers: 8,18 gr
Proteïne: 9,29 gr
Zout: 9 gr

Verpakking

45 gr.

Uitleg ingrediënten

Gember: heeft een intense scherpe smaak. Toepasbaar in bijvoorbeeld nagerechten, brood of koekjes. In India wordt het veel gebruikt bij vis.
Knoflook: heeft kenmerkende smaak en kan worden gebruikt in tal van gerechten.
Kaneel: te gebruiken bij zowel pittige als zoete gerechten door de heerlijk warme en zoete smaak.
Kruidnagel: geeft een kruidachtige en pikante smaak aan gerechten.
Kardemom: kruidachtige plant uit de gemberfamilie. Het heeft een scherpe geur en de smaak is zoet met een hint naar citroen, kamfer en bergamot. De groen variant zorgt voor pit en frisheid. De zwarte variant is geschikt voor meer krachtige gerechten zoals curry’s en stoofpotten.
Komijn: geeft een noot- en peperachtige smaak aan gerechten. Te gebruiken in bijvoorbeeld curry of chili.
Steranijs: gedroogde vrucht met een anijssmaak.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, schelpdieren, soja, sulfiet, vis en weekdieren worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Bewaaradvies

In een koele en droge plaats bewaren. Tot 2 jaar na productiedatum houdbaar. Breng de inhoud na openen over in een luchtdichte container. Na openen beperkt houdbaar.

Bereiding Sindhi Biryani Masala

  1. Fruit 200 gram ui en een eetlepel gember/knoflook paste met 200 milliliter olie in een rijstkoker.
  2. Voeg 3 gesneden tomaten toe.
  3. Snij 2 groen pepers in de lengte door en voeg deze toe.
  4. Fruit dit goed door.
  5. Voeg 500 gram vlees toe en bak dit gedurende 10 minuten.
  6. Voeg 45 gram Aachi Sindhi Biryani Masala, 50 gram zure room, gesneden korianderblaadjes en muntblaadjes toe.
  7. Laat dit goed doorbakken.
  8. Voeg 500 gram Basmati rijst met 1 liter water toe.
  9. Voeg zout naar smaak toe.
  10. Sluit de rijstkoker af met een deksel en kook dit gaar.
  11. Na circa 15 minuten is de Sindhi Biryani klaar om te serveren.

 

Sindhi Biryani Masala (rijst kruiden mix)

Nog niet gewaardeerd

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Uw review toevoegen

Nog niet gewaardeerd

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Uw review toevoegen

Gerelateerde producten

200 g + 50 g gratis

Aachi Masala Chicken Curry Masala

Met deze Chicken Curry Masala maak je jouw eigen Indiase kip..
€2,89

Aachi Masala Egg Curry Masala (kruidenmix ei curry)

Ei is een geweldige bron van eiwitten en kan worden gebruikt..
€2,89

Aachi Masala Malvani Chicken Masala (kruidenmix malvanikip)

Malvani Chicken Masala is een kruidenmix van authentieke kus..
€2,89

Aachi Masala Tandoori Chicken Masala (kruidenmix kip tandoori)

Tandoori Chicken Masala is een heerlijke aromatische kruiden..
€2,89
300 g + 75 g gratis

Aachi Masala Gember en Knoflook Pasta, 300 gr

Knoflook en gember pasta is een essentieel onderdeel in de I..
€2,98

Aachi Masala Pav Bhaji Masala, 200 gr

Met Pav Bhaji Masala maak je een populair Indiaas fastfood w..
€2,59

Aachi Masala Biryani Masala

Biryani Masala gebruik je om een heerlijke gemengde rijstsch..
€1,49

Aachi Masala Chicken Tikka Masala (kruidenmix kip tikka)

Chicken Tikka Masala is een intense, gelaagde, mild pittige ..
€2,79
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Kwaliteit verzekerd
Veilige betaalmethodes
Voor 15.00 besteld morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 45,-