Idiyappam is een Zuid-Indiase specialiteit en wordt meestal gegeten als ontbijt of als avondeten. Idiyappam wordt gemaakt van dunne sliertjes van het meel welke vervolgens worden gestoomd.
De gebroken rijst komt voort uit het afbreken van de korrels tijdens het oogsten, vervoeren en verwerken. Deze gebroken rijst wordt gescheiden en apart verkocht. Het voordeel van deze rijst is dat het gemakkelijk vocht en smaken opneemt.
De gebroken rijst komt voort uit het afbreken van de korrels tijdens het oogsten, vervoeren en verwerken. Deze gebroken rijst wordt gescheiden en apart verkocht. Het voordeel van deze rijst is dat het gemakkelijk vocht en smaken opneemt.
De gemalen rijst heeft als voordeel dat het gemakkelijk vocht en smaken opneemt. Het is sneller gaar dan andere rijstsoorten en leent zich uitstekend voor rijstepap en desserts.
Idli's zijn sponzige cakejes gemaakt van rijst en linzen. Gestoomd en warm zijn ze heerlijk in combinatie met de pikante curry sambar. Bereiding van idli is snel en gemakkelijk met dit product; water toevoegen aan deze mix, stomen en genieten!
Jowar flour (gierstmeel), ook wel bekend als cholam flour of great millet flour, wordt veel gebruikt in de Indiase keuken. Het is een licht gekleurd meel met een fijne textuur. Het heeft een hoog eiwitgehalte en bevat geen gluten.
Kuttu Atta of boekweitmeel, wordt gewonnen uit een fruitzaad van de Fagopyrum esculentum-plant. Dit glutenvrije meel wordt gemaakt van een graanachtig zaadje, dat veel wordt geconsumeerd in Azië en Europese landen.