Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Granen zijn de vruchten/zaden van grassen en ze vormen onze belangrijkste voedingsbron.
Er zijn tal van graansoorten waarvan wij in ons voedsel gebruik maken. De bekendste zijn wel tarwe, rogge, gerst, rijst en mais. Daarnaast heb je bijvoorbeeld nog gierst, haver, spelt en millet.
Granen staan in de schijf van vijf. Graanproducten met veel vezels bevatten nuttige voedingsstoffen. Denk hierbij aan koolhydraten, vezels, eiwit, vitamines B en mineralen zoals ijzer, calcium fosfor, kalium, magnesium en zink. Het risico op hart- en vaatziekten wordt verkleind bij de consumptie van granen. Tevens is er een minder kans op darmkanker en diabetes type 2.
Er bestaan granen welke glutenvrij zijn. Millet wordt veel gebruikt in de Indiase keuken. Deze producten zijn glutenvrij. Verder zijn rijst, gierst en mais glutenvrij.
Echter kan het tijdens het verwerkingsproces voorkomen dat er een zogenaamde kruisbesmetting plaatsvindt. Omdat er meerdere producten worden verwerkt en verpakt kan het zijn dat er sporen van gluten uit andere producten in de van oorsprong glutenvrije granen voorkomen. Graansoorten waarbij het 100% zeker is dat het geen gluten bevat worden bij ons in de shop gelabeld als glutenvrij. Granen zonder dit label kunnen sporen van gluten bevatten.
De granen die wij aanbieden zijn van een zeer hoge premium kwaliteit. De granen in onze shop zijn: 100% natuurlijk
100% plantaardig
zonder toevoegingen
Granen zijn, indien op een droge, donkere en koele plaats bewaard, zeker tot 2 jaar houdbaar.